Highlight Shëndeti

Si të kuptosh nëse mjalti është origjinal?

mjalt

Ne të gjithë e dimë se mjalti ka shumë përfitime shëndetësore, e cila është kryesisht për shkak të numrit të madh të vitaminave dhe mineraleve që përmban. Megjithatë, kjo është e vërtetë vetëm në mjaltë të pastër dhe shumë lloje mjalti që gjeni në supermarket nuk janë origjinale.

Shumë herë, mjalti është i përzier me solucione glukoze ose mjaltë të tjerë me një sasi të madhe uji. Ky proces quhet falsifikim dhe heq përfitimet shëndetësore që merrni nga mjalti. Pra, si mund ta tregoni nëse mjalti juaj është i pastër?

1. Solidifikimi i mjaltit;

Hidhni një sy shishes dhe shikoni se si duket mjalti brenda saj. Me kalimin e kohës i gjithë mjalti do të kristalizohet në diçka që duket si sheqer i grimcuar. Nëse kristalizohet në dyqan, kjo është mjaltë e pastër. Nëse mjalti juaj kurrë nuk kthehet në kristale, atëherë ka të ngjarë që ju të mos keni mjaltë të pastër në duart tuaja.

2. Lexoni etiketën;

Para se të bleni ndonjë produkt, gjithmonë duhet të mësoni të lexoni etiketat. Sigurohuni që lista përbërëse e mjaltit nuk përmban shurup të lartë fruktoza misri ose glukozë. Këto janë dy substanca që zakonisht i shtohen mjaltës që e mbajnë atë nga ngurtësimi.

3. Testojeni atë;

Përziejeni mjaltin me ujë, pastaj shtoni katër ose pesë pika uthull. Nëse lëngu kthehet i shkrifët, kjo nuk është mjaltë e pastër.

Përziej një lugë gjelle mjaltë me ujë. Nëse mjalti shkrihet lehtësisht, nuk është i pastër, pasi mjalti i pastër duhet të mbetet i paprekur kur të zhytet në ujë.

Vendos pak mjaltë në një lugë dhe mbajeni atë. Nëse mjalti bie shpejt, atëherë kjo nuk është mjaltë e pastër. Cilësi e mirë, mjaltë e pastër, do të qëndrojë në lugë ose bien ndonjëherë kaq ngadalë.

Përdorni një pjesë të vogël të bukës së vjetër, të ngurtë dhe e vendosni në mjaltë. Lëreni në dhjetë minuta dhe pastaj hiqni atë nga mjalti. Nëse buka është ende e fortë, atëherë ju keni mjaltë të pastër. Nëse mjalti ka ujë të shtuar, buka do të jetë e lagur.