Highlight Modë & Bukuri

Si mund të dëmtojë llaku xhel i thonjve shëndetin tuaj?

A është i sigurtë manikyri me xhel?

A ju pëlqen të pikturoni thonjtë tuaj? Ndoshta ju nuk mendoni kështu, por diçka e padëmshme si pamja e thonjve tuaj mund të sjellë rreziqe serioze për shëndetin tuaj.

Kjo varet nga lloji i manikyrit të thonjve që përdorni. Llaku xhel (gell), për shembull, u shfaq disa vite më parë dhe, edhe pse duket i njëjtë me manikyrin tradicional të thonjve, ka disa dallime kyçe. Një nga dallimet kryesore është ndoshta ajo që tërheq gratë: qëndrueshmëria e tij.

Megjithatë, këto avantazhe mund të sjellin rreziqe.

Kur zbatohet manikyri me xhel, zakonisht përdoren llampat UV për ta ndihmuar atë të thahet.

Thonjtë me xhel janë bërë me polimere plastike për t’i bërë ato më të qëndrueshme.

Disa nga këto ngjyra gjithashtu mund të përmbajnë BHA, një substancë që është e njohur të jetë kanceroze.

Një problem tjetër që është vënë në dukje nga studimet është se përdorimi i heqësve të fortë të manikyrëve të thonjve për të hequr qafe xhelin. Kjo mund të ndikojë në shumimin e bakterieve.

Pra mendohuni sa herë të bëni një manikyr me xhel, a dua të rrezikoj shëndetin tim?