Highlight Storie Inspirimi

Sa herë që ndihesh sikur ke humbur gjithë forcën, ndalu dhe lexoje këtë për një moment…

Unë të shikoj ty dhe shoh një besim të guximshëm, të fuqishëm dhe një qenie të qeshur njerëzore që mund të marrë përsipër botën nëse do. Unë shoh guxim në sytë e tu. Unë shoh një vendosmëri në fytyrën tënde. Unë shoh një besim në mënyrën se si ecni.

Ti je një person i cili gjithmonë është atje për të ndihmuar të tjerët. Ti je një person që duket i pamposhtur. Një superhero në jetën reale. Unë shoh se ti mban të gjithë peshën e botës, dhe unë jam me të vërtetë i habitur se sa i fortë je.

Ti je një person i cili shkon pas gjërave që do. Dikush që nuk ka frikë të ndjekë qëllimet e tyre. Një qenie njerëzore e guximshme, besimi i të cilit nuk mund të lëkundet lehtësisht. Një person që beson në vetvete dhe nuk ka frikë të flasë mendjen, pavarësisht se sa të ndryshme janë mendimet tuaja.

Ti je dikush që nuk heq dorë kurrë, dikush që nuk dekurajohet nga dështimi. Ti je një person i cili ngrihet në këmbë dhe vazhdon të përpiqet derisa të bëj diçka.

E shoh këtë. Qëndrimi yt i sigurt, buzëqeshja yte, dhe trupi yt e deklarojnë këtë.

Por, ka diçka në sytë e tu që nuk mund ta fshehësh pa marrë parasysh sa vështirë po provon. Këto frika dhe pasiguritë rrjedhin poshtë faqeve tuaja si lotët dhe ti mendon se askush nuk mund t’i shohë ato. Por ti je gabim. Ka trishtim brenda atyre syve të mrekullueshëm tuaj…

Unë nuk jam i verbër.

Ti pretendon se je mjaft i fuqishëm për të mbartur gjithë botën në shpatullat tuaja, por thellë poshtë ti je i butë, emocional dhe i pambrojtur. Thellë poshtë ju zotëroni një zemër qelqi. Një zemër që duhet të kujdeset. Një zemër që dëshiron të mbahet e të kuptohet.

Dhe kjo është në rregull. Është në rregull të jesh i brishtë. Është mirë që të ndiheni të lodhur. Është në rregull të ndiheni të thyeshëm. Ju nuk keni për të provuar ndonjë gjë për këtë botë. Ndonjëherë, edhe njerëzit më të fortë dhe më të lumtur në tokë humbasin shpresat e tyre.

Pra, këtu është këshilla ime për ty. Mos i jep shpirtin tënd njerëzve që nuk të ndihmojnë të lulëzoni. Ndalo së ndari veten me botën. Mos e humb energjinë tënde duke bërë gjëra që nuk janë frymëzuese.

Mësoni të jeni më egoist kur bëhet fjalë për mirëqenien tuaj. Mësoni të leni gjërat që nuk ju ndihmojnë të rriteni. Pranoni faktin se nuk jeni si të gjithë të tjerët dhe se gjithçka që keni përjetuar është për një arsye të caktuar. Ndaloni detyrimin e gjërave që të ndodhin, kur është më se e qartë se fati juaj ka gjëra të ndryshme për ty.

Por, ç’është më e rëndësishmja, përpiquni të kuptoni se disa gjëra dhe disa njerëz nuk janë të destinuar për ty, dhe pa marrë parasysh sa vështirë përpiqeni t’i mbani ato, nuk do të jeni kurrë të fuqishëm sa ta bëni këtë.

Ti je një shpirt i pastër që përpiqet të mbijetojë në këtë botë të ftohtë e të pashpirt.