Highlight Të tjera

Rastësi apo? Si mund ta shpjegoni këtë?

rastësi

Me siguri keni dëgjuar për dy nga personat më të rëndësishëm të historisë amerikane: Abraham Lincoln dhe John F. Kennedy. Por a mund t’i shpjegoni këto ‘rastësi’ apo ngjarje të çuditshme që i lidh këta dy persona mes vete? Unik Portal ju sjellë një listë që do t’iu bëjë të habitur.

Abraham Lincoln u zgjodh në kongres më 1846.
John F. Kennedy u zgjodh në kongres më 1946.

Lincoln u zgjodh President më 1860.
Kennedy u zgjodh President më 1960.

Gratë e dy presidentëve humbën nga një fëmijë në Shtëpinë e Bardhë.

Dytë u qëlluan për vdekje në një të premte.

Dytë u qëlluan në kokë.

Tani do të bëhet edhe më e çuditshme.

Sekretarja e Lincoln quhej Kennedy.

Sekretarja e Kennedy quhej Lincoln.

Dytë u vranë nga jugorët.

John Wilkes Booth, që vrau Lincoln, kishte lindur më 1839.

Lee Harvey Oswald, që vrau Kennedy kishte lindur më 1939.

Ende më e çuditshme.

Lincoln u qëllua në një teatër të quajtur “Ford”.

Kennedy u qëllua në një veturë “Lincoln” nga marka “Ford”.

Ka ende:

Një javë para se të qëllohej Lincoln ishte në Monroe, Maryland,

Një javë para se të qëllohej Kennedy ishte me Marylin Monroe.

Lincoln u qëllua në një teatër dhe vrasësi u largua për në depo.

Kennedy u qëllua nga një depo dhe vrasësi iku në teatër.