Highlight Lifestyle Modë & Bukuri

Pastroni lëkuren tuaj si me magji

lëkuren

A jeni lodhur nga blerja e produkteve të shtrenjta  në dyqane kozmetike dhe farmaci dhe asgjë  nuk po jep rezultatin që ju po kërkoni.

Atëherë ju themi se është koha të hiqni dorë dhe të mësoni  mbi një produkt të ri që ka nisur të përgatitjet në një fabrikë të vogël në Amerikën e Veriut dhe që rritet në kopshtet e kësaj ane.

Përgjigja për këtë pyetje mund të gjendet në një fabrikë të vogël që është shumë e zakonshme në Amerikën e Veriut dhe mund të gjendet në parqe dhe kopshte.

Witch Hazel përbëhet nga një shkurre me lule të verdha me erë të mirë. Në Amerikë është lule vjeshte, ndërsa në Azi lule dimri.

Ajo përdoret edhe në formë të vajit  dhe mund të blihet dhe në farmaci. Ai nëpërmjet përbërjes së tij kimike ‘shtrydhë’ lëkurën dhe lehtëson dhimbjen.

Ja për çfarë mund ta përdorni këtë bimë:

Për të zvogëluar aknet

Për të mbajtur lëkurën tuaj nga plakja

Për të trajtuar kafshimet e bug-it

Për të larë flokët dhe për të mbrojtur kokën tuaj

Për të parandaluar infeksionet e veshit

Shumica e njerëzve e përdorin Witch Hazel në lëkurën e tyre pa vërejtur ndonjë efekte anësore. Por gjithmonë ka mundësi që ju të keni një reaksion alergjik, prandaj është e rëndësishme që të kryeni së pari një test alergji.

Vendosni një sasi të vogël të vajit në krahun ose këmbën tuaj dhe shikoni se si reagon lëkura juaj.