Highlight Kura natyrale Shëndeti

Mjalti “Manuka” vret bakteret më shumë se çdo antibiotik tjetër

Manuka

Në vitin 2009, shkencëtarët publikun studimin mbi përparësitë e mjaltit “Manuka”, krahas antibiotikëve. Hulumtimi ishte botuar në Gazetën Evropiane të Mikrobiologjisë Klinike dhe Sëmundjeve Infektive në qershor të vitit 2009, dhe u vlerësua si tepër i rëndësishëm në kohën kur po vihej në diskutim efekti i antibioikëve.

Ky mjaltë  quhet mjalti Manuka dhe kultivohet në Zelandë të Re dhe Australi.

Mjalti është bërë kaq popullor,saqë ka mungesë të plotësimit të kërkesave për të. Por, çfarë e bën kaç të mahnitshme këtë mjaltë?

 

Mjalti Manuka vret bakteret në momentin që konsumohet, duke e bërë të pakrahasueshëm me ndonjë antibiotikë tjetër në tregjet farmaceutike.

 

Dr Dee Carter nga Universiteti i Sidneit të Shkencave Biologjike Molekulare dhe Mikrobiale, ka vlerësuar se ky mjaltë ka komponime si methylglyoxal që dëmton sistemin e shumë baktereve në organizëm.

Studiuesit australianë që zhvilluan studimin përfunduan se mjalti “vrau ​​çdo baktere ose patogjen që e testuan atë.

 

Mjaltin Manuka mund ta përdorin të gjithë dhe ai ka efekt në parandalimin dhe trajtimin e kancerit, reduktimin e kolesterolit të lartë, reduktimin e inflamacionit s, trajtimin e diabetit, trajtimin e infeksioneve të syrit, veshit dhe sinusit dhe trajtimin e problemeve gastrointestinale. Mjalti Manuka është tepër i dobishëm për trajtimin e lëkurës, plagëve dhe dhimbjeve të këmbeve.