Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Ligjet e Karma-s, forca dhe misteri i tyre

Karma

Karma është një koncept disi abstrakt për shumë prej nesh. Ka shumë informacione konfuze mbi këtë temë. Pra, ne mendojmë se do të ishte e dobishme t’iu ndihmojnë në kuptimin më të thellë të këtij koncepti.

Karma është ligji i shkakut dhe i efektit – një ligj i pathyeshëm i kozmosit. Veprimet tuaja krijojnë të ardhmen tuaj. Arsyeja pse fati yt nuk është vulosur kurrë është sepse ke vullnet të lirë. Prandaj, e ardhmja juaj tashmë nuk mund të shkruhet. Kjo nuk do të ishte e drejtë. Jeta ju jep shanset. Ky është një prej tyre.

Le t’iu hedhim një sy 12 ligjeve të karmës:

1. Ligji i Madh: «Atë që mbjellë, do ta korrësh.»

Shpjegimi i thjeshtë i Ligjit të Madh është: mendimi dhe veprimet tona kanë pasoja – të mira ose të këqija. Nëse duam paqe, dashuri, harmoni, prosperitet, etj, ne duhet të jemi të gatshëm të veprojmë në përputhje me rrethanat.

 

 1. Ligji i krijimit: “Ajo që ne dëshirojmë vjen nëpërmjet pjesëmarrjes”.

Jeta që shohim rreth nesh u krijua nga qëllimet e një personi. Ndërsa ne jemi një me Universin, qëllimet tona përcaktojnë evolucionin e krijimit.

 1. Ligji i Përulësisë: “Refuzimi për të pranuar atë që është nuk do të ndryshojë gjë.”

Pranimi është një virtyt pothuajse universal në shumë sisteme besimi. Ta themi thjesht, ne duhet së pari të pranojmë rrethanat aktuale me qëllim që t’i ndryshojmë ato.

 1. Ligji i Zhvillimit: “Zhvillimi ynë është mbi çdo rrethanë.”

E vetmja gjë që kemi kontroll mbi të është vetja jonë.

Ndryshimi i vërtetë ndodh vetëm nëse bëjmë angazhimin për të ndryshuar atë që është në zemrën tonë.

 

 1. Ligji i Përgjegjësisë: “Jeta jonë është pasqyrim i veprimeve tona, askujt tjetër”.

Nëse duam të ndryshojmë jetën tonë, ne duhet të ndryshojmë kuadrin tonë të mendjes dhe rrethinës.

 

 1. Ligji i Lidhjes: “Gjithçka në Univers është e lidhur mes vete”.

E kaluara jonë, e tashmja dhe e ardhmja janë të gjitha të lidhura. Si e tillë, ne duhet ta vendosim punën për të ndryshuar këto lidhje nëse dëshirojmë diçka të ndryshme.

 1. Ligji i Fokusit: “Nuk mund të drejtohet vëmendja përtej një detyre të vetme.”

Lidhur me rritjen tonë shpirtërore, nuk mund të kemi mendime apo veprime negative dhe të presim që të rritemi frymëzisht. Ne duhet të drejtojmë vëmendjen e plotë për të arritur ndonjë qëllim të dëshiruar.

 

 1. Ligji i Mikpritjes dhe Bamirësisë: “Demonstrimi i vetës tonë tregon qëllimet e vërteta”.

Thënë thjesht: ajo që ne pretendojmë të besojmë duhet të shfaqet në veprimet tona.

 

 1. Ligji i Ndryshimit: “Historia përsërit veten nëse nuk ndryshohet”.

Përkushtimi i ndërgjegjshëm për të ndryshuar është metoda e vetme për të ndikuar në të kaluarën. Historia do të vazhdojë përgjatë një rruge jo konstruktive derisa energjitë pozitive ta drejtojnë atë diku tjetër.

 1. Ligji i të Tashmes: “E tashmja është gjithçka që kemi.”Mendimet e vjetra dhe modelet e sjelljes e mohojnë shansin e tanishëm për të avancuar veten.

 

 1. Ligji i Durimit dhe Shpërblimit: “Asgjë me vlerë nuk krijohet pa një mendim të durueshëm”.

Shpërblimet tona pohohen vetëm nëpërmjet durimit dhe këmbënguljes, asgjë tjetër.

 1. Ligji i Rëndësisë dhe Frymëzimit: “Shpërblimi më i mirë është ai që kontribuon tek të Gjithë.”

Energjia dhe qëllimet janë komponentë jetikë që përcaktojnë rëndësinë e një rezultati përfundimtar. Idealisht, dashuria dhe pasioni i mishërojnë motivet e dikujt që zgjidh për të lënë një përshtypje të qëndrueshme tek të Gjithë.