Highlight Natyrë & Turizëm

Këto janë lulet më të bukura në botë!

lulet

A keni menduar ndonjëherë se cila është lulja më e bukur në botë?

Kur dëshironi të përshkruani bukurinë e diçkaje në mendje ju vijn lulet. Lulet janë të bukura dhe secila prej tyre ka karakteristikat e veta.

Unik Portal ju sjellë 5 lulet më të bukura në botë.

Lulet e qërshisë

 

Në të vërtetë nuk ka nevojë për një shpjegim për këtë lule të bukur. Nëse ndonjëherë keni qenë pjesëmarrës i Festivalit Kombëtar të Qershive të D.C-së atëherë e dini për çfarë po flasim.Është një nga festivalet më spektakolare të pranverës në vend. Festivali prezanton  shumë se 3000 pemë qershie në lulëzim të plotë.  Lulet e qershive simbolizojnë ardhjen e Pranverës, sezonin e luleve.

 Zogjtë e Parajsës

 

Në të vërtetë, zogu i parajsës është një bimë ekzotike vendase në Afrikën e Jugut. Në lulëzim, lulet e saj të bukura duken tamam si zogu i parajsës në fluturim. Kjo është arsyeja pse ajo u emërua kështu.

Një lule e tillë fillon lulëzimin nga Maji deri në Shtator. Në lulëzim, çdo lule ka tre petale ngjyrë portokalli dhe tre të kaltërta brenda. Bima gjithashtu ka gjethe të gjata, jeshile. Gjithsesi, ky lule i ngjan një zog të parajsës, një nga zogjtë më të gjallë në botë.

 

Zemra e përgjakur

 

Imagjinojeni këtë lulë në kopshtin tuaj! A nuk është e mrekullueshme? Natyrisht, askush nuk mund të mos pajtohet. Për shkak se lulja “zemra e përgjakur” është një lule aq e mahnitshme që mund të kapë vëmendjen e të gjithëve. Kjo bukuri e mrekullueshme e pranverës, që lulëzon, rritet mirë në klimë të lagësht dhe të ftohtë. Në lulëzim, deri në 20 lule në formë zemre do të hapeshin në secilin rrjedh të harkut.

Dahlia

 

Dahlia është gjithmonë kaq e veçantë në mesin e luleve të dashurisë.  Arsyeja është larmia e saj e madhe në madhësi dhe ngjyrë. Ka 42 lloje të ndryshme dahliash në botë.Dahlia gjithashtu ndryshon në ngjyrë, mund të gjendet pothuajse çdo ngjyrë përveç blu.Dahlia është me prejardhje nga Meksika.

Orkidea

 

Orkidea është lulja më e famshme në Botë. Ju mund ta vëreni këtë bimë të bukur pothuajse kudo në Tokë. Por ajo që e bën orkide aq të veçanta është se çdo specie orkide është unike.Ka dy orkide të mëdha dhe të vogla, jetë të shkurtër dhe orkide që jetojnë gjatë. Përveç formës, ngjyrat e gjalla gjithashtu luajnë një rol të madh në pamjen mahnitëse të orkides.

 

 

 Gazania

 

Gazania është një mrekulli, një lule margaritarë nga Afrika e Jugut. Gjithashtu njihet si lule thesari. Gazania ka lule të bukura, me ngjyra të ndezura dhe shumë tërheqëse, gjethe të gjelbra argjendi.

Gazania rritet mirë në vende të ngrohta dhe me diell.