Highlight Të tjera

Këshilla falas për të cilat ju i paguani psikologët!

Këshilla

Hulumtimet tregojnë se psikologët nga Zvicra kanë pagën më të lartë në këtë fushë.

Në këtë vend, paga mesatare e tyre është 88,304 dollarë. Sidoqoftë, rekomandimet që do të merrni nga specialistë të shtrenjtë nuk ndryshojnë nga këshilla që ju mund të merrni nga ato në një vend tjetër.

Dhe në qoftë se ju kërkoni një person i cili sapo ka dalë nga zyra e një psikologu çfarë mësuan, ndoshta do të dëgjoni një nga 10 përgjigjet e mëposhtme. Dhe nuk është për shkak se ata thjeshtë nuk i kanë këto probleme, këto përgjigje janë thjeshtë të përshtatshme për shumicën e njerëzve.

Pra, pse duhet të paguani shumë para nëse mund t’i gjeni vetë përgjigjet që ju nevojiten?

Unik Portal ndanë me ju disa prej këshillave që do të dëgjoni në zyrën e një psikologu.

Edhe pse këto këshilla kanë efektin e vet te shumë klientë, ka disa situata kur nevojitet një qasje individuale gjatë një konsultimi personal.

10. Shumica e problemeve tuaja vijnë nga fëmijëria. Shikoni vetëm prindërit tuaj.
Si u sollën prindërit tuaj? Cilat ishin motivet e tyre? Ka kaq shumë teori që shpjegojnë pse problemet tona rrjedhin nga fëmijëria jonë. Nëse kuptoni pse prindërit kanë bërë këtë apo atë gjë, ju do të jeni në gjendje t’i falni dhe të bëni një hap të madh drejt pranimit të vetvetes si jeni.

9. Probleme të tjera janë në kokën tuaj.
Dialogu i brendshëm si, “Unë duhet të isha përgjigjur në një mënyrë tjetër” ose “Ai e bëri atë, sepse …” janë absolutisht të padobishme. Ne nuk mund të shpjegojmë veprimet e njerëzve të tjerë: ata u rritën në një atmosferë të ndryshme dhe kishin përvojat e tyre që ndryshojnë nga tuajat. Kjo është arsyeja pse kur përpiqeni të kuptoni arsyet e dikujt tjetër për të vepruar në këtë apo në atë mënyrë, ju hasni probleme që krijoni.

8. Flisni më shumë për ndjenjat tuaja, mos i vlerësoni njerëzit.
“Unë vuaj për shkak të asaj që më keni bërë”.
“Çfarë kam bërë?”
Si mund të shmangim vlerësimin e një situate? Kur ju akuzoni një person për diçka, ata përpiqen të mbrojnë veten. Dhe nëse shprehni ndjenjat tuaja, u jepni atyre një shans për të rregulluar situatën, duke ruajtur dinjitetin e tyre ose mundësinë për të shpjeguar mendimin e tyre.

7. Kujdesuni më shumë për veten dhe kujdesuni më pak për vlerësimet e njerëzve.
Krahasimi me veten ndaj të tjerëve është një zakon i keq dhe i kotë. Siç kemi thënë më parë, të gjithë kanë njohuritë dhe financat e tyre, formën e tyre fizike dhe cilësitë personale, dëshirat dhe arritjet. Nëse jemi të frymëzuar nga idetë e dikujt, kjo është e mrekullueshme – ne formojmë dëshirat dhe synimet tona. Por nëse e kopjojmë jetën e një personi, ne shkatërrojmë jetën tonë që ne duhet të gëzojmë.

6. Krijoni zonën tuaj të rehatisë.
Ky tip është i mirë për të gjitha sferat e jetës. Nëse doni të gjeni një burrë, takoni njerëz, ndryshoni punën tuaj, kaloni më shumë intervista pune, gjeni pasionin tuaj, merrni diçka që është interesante për ju; të gjithë ju duhet të bëni është të lini zonën tuaj të rehati.

5. Vendosni kufij dhe mos lejoni që dikush t’i shkelë ato.
Në shumicën e rasteve, klientët e psikologëve përpiqen të gjejnë zgjidhje në ndërveprimet e tyre me njerëz të tjerë, si në vjehrrën që gjithmonë i bezdisin ata, një burrë të zemëruar apo fëmijë të bezdisshëm adoleshentë. Dhe këshillat e dhëna në këto lloje të situatave janë të vendosen kufij për 50% të problemeve të zgjidhura. Nëse e duroni qëndrimin e keq të dikujt, asgjë nuk do të ndryshojë. Por nëse mbroni kufijtë tuaj, kundërshtari juaj do të fillojë të respektojë ju të paktën.

4. Çdo ditë, bëni një hap të vogël përpara.
Një zakon formonhet për 20 ditë dhe vendos në mendjen tuaj edhe për 20 ditë. Psikologët e dinë për gjëra të tilla në trurin tonë dhe na rekomandojnë që gjithmonë të bëjmë një hap përpara. Kjo do të thotë, nëse nuk mund të thuash, “faleminderit” për burrin apo gruan, për shembull, shënoni të gjitha veprimet e tij të mira çdo ditë dhe pasi e falënderoni për ato, do të shihni se ai nuk është aq i keq.

3. Mendoni për përvojën që keni fituar falë kësaj situate.
Çdo situatë stresuese do të thotë që ju keni dalë nga zona juaj e rehatisë. Kjo gjithashtu do të thotë që ju keni fituar një përvojë të re që do t’ju ndihmojë të mbani mend atë në mënyrë që të mos mbërtheni në të njëjtën situatë në të ardhmen. Nëse keni qenë vonë për punë dhe nuk keni marrë një shpërblim vjetor, lidhja e drejtpërdrejtë është e qartë këtu. Dhe nëse doni të ndërtoni marrëdhënie të mira me njerëzit, duhet të mendoni për gjithçka, në mënyrë që të kuptoni se çfarë duhet bërë dhe si mund t’i zgjidhni çështjet.

2. Zgjidhja varet nga ju
Kur përpiqesh të ndryshosh diçka, mos e tepro. Nëse keni disa çështje familjare dhe e dini se çfarë duhet ndryshuar, ndryshoni vetë dhe mos bëni anëtarët e tjerë të familjes ta bëjnë atë për ju. Ju gjithashtu mund të ndryshoni veten dhe të lejoni që situata të shkojë ose ta detyroni familjen tuaj të bëni atë që dëshironi dhe të ndihmoni në mbajtjen e një atmosfere të paqëndrueshme. Zgjedhja varet nga ju.

1. Mos jini torturues tuaj, jini mik.
Duhet të jeni gati të pranoni humbjen dhe të pranoni se nuk mund të ndikoni në gjithçka. Mos mendoni për gjërat pa pushim dhe lërëni vetën të qetë. Ju jeni miku më i mirë i vetës tuaj.

Këshilla falas për të cilat ju i paguani psikologët!