Highlight Yoga

Ja pse Yoga në pranverë ju zgjon shpirtin

Yoga

Pranvera është një kohë për ndryshim dhe rritje në botën që na rrethon.Frymëzon dhe kultivon rritjen, stimulimin dhe ringjalljen e brendshme. Unik Portal ju sjellë 7 të Yoga-s të pranverës mahnitëse. Kjo do t’ju bëjë të ringjallni brenda jush dhe të kanalizoni energjinë tuaj drejt ndriçimit.

1. Balasana ose pozita e fëmijës;

 

Çdo gjë është e vogël para se të rritet. Prandaj ky pozicion simbolizon ringjalljen shpirtërore në pranverë.

 

2. Urdhva Hastasana;

 

Ky pozicion tregon përshëndetjen lartë, sikur një formë lulëzimi që del nga toka dhe shpërfaqë potencialin e vet. Ndërkohë, këmbët tuaja qëndrojnë të bashkangjitura në tokë sikur të jenë të lidhura me rrënjë.

 

3. Urdhva Mukha Svanasana (Qafa lartë);

 

Kjo pozitë ndryshe njihet edhe si “përshëndetja e diellit”. Lërini rrezet e diellit të ledhatojnë fytyrën tuaj dhe vlerësoni rrezet e dashurinë e tij për ju.

4.Ardha Dhanurasana (pozicioni i gjunjëzuar);

 

Duke u pozicionuar në gjunjë ju merrni formën e një luleje që po lulëzon, ndërsa zemra juaj do të hapet për të shijuar të mirat që sjell pranvera.

5. Ustrasana;

 

Ky pozicion është i njohur për efektet pozitive dhe ngjalljen e energjisë. Një efekt i ngjashëm shihet në pjesën e barkut, ku zgjerimi i hapësirës lejon tretje më të mirë.

6. Natarajasana (paraqitja e Dancer’s);

 

Ashtu si në Ustrasana, përdorni këtë pozicion  për të ndihmuar në kultivimin e energjisë së re, revitalizuese – si brenda dhe jashtë. Në brendësi, qëndrimi kultivon ndjenjat e forcës dhe të fuqisë teksa qëndroni të fortë dhe të balancuar.

 

Këto 6 yoga të pranverës së mahnitshme paraqesin që fokusi në ngritjen në tokë dhe në rritje kanë kanalizuar energjinë e lidhur me pranverën për tu zgjuar dhe ndriçuar. Pas ushtrimit të këtyre paraqitjeve, do të ndiheni të qëndrueshëm dhe të gatshëm për t’u përballur me çdo ndryshim që vjen me pranverën.