Highlight Kura natyrale Shëndeti

Ginsengu, toniku i energjisë

Ginsengu

Gisengu është rrënjë me vlera të larta të energjisë. Kjo barishtë ka gjetur përdorim të madh ndër shekuj.

Falë këtyre rrënjeve mrekullibërese janë trajtuar një numër i madh i sëmundjeve dhe problemeve shëndetsore.

Stresi që momentalisht është ndër shkaktaret më të mëdhenjë të sëmundjeve kudo në Botë, mund të kurohet në mënyrë të sukseshme me rrënjet Ginseng.

Shkencëtarët besojnë se kjo barishtë  e bën trurin të prodhojë më shumë endorfine. Endorfina ndihmon për të balancuar hormonet fizike dhe emocionale te stresit, te sekretuara nga gjëndra mbiveshkore.

Ka shumë përfitime të tjera të Ginseng-ut;
Trajtimin e diabetit
Nxitjen e sistemit imunitar dhe nervor
Parandalimin e rritjes se llojeve të caktuara të qelizave të kancReduktimin e stresit mendor dhe ankthi

Redukton lodhjen

Ulë nivelet e larta të kolesterolit dhe
Përmirësimin e tretjen
Kujdes:

Ginseng është një barishtë jo-toksike dhe  përdorimi i tej-zgjatur mund të shkaktojë pagjumësi dhe hipertension.

Prandaj, nuk rekomandohet përdorimi për periudha me të gjata se tre muaj. Rekomandohet të  konsumoni Ginseng çdo ditë për dy ose tre javë dhe pastaj pauzoni të paktën një javë.