Highlight Storie Inspirimi

Fuqia dhe mrekullia e lutjeve

lutjet

Ne kur lindim jemi një letër e bardhë dhe në këtë Botë vijm pa ndonjë udhëzim për mënyrën se si të sillemi.

Secili prej nesh mundohet të kuptojë vetën,të mësojë mënyrat më të mira më të mira të sjelljes ndaj vetës. Ju mund të jeni person i qetë,të keni marrëdhënie të mira me njerëzit, por lutja është mënyra më e mirë për të lidhur çdo me zemrën tuaj.

Lutja është dëgjuesi më i mirë që mund të gjesh ndonjëherë.

Dhe, shpesh, kjo është e gjitha që na duhet vërtet: Dikush që të dëgjojë përpjekjet tona, dhimbjen, mendimet dhe dëshirat tona.

A jeni lutur ndonjëherë? A e keni pyetur vetën se cila është mënyra më e mirë e lutjes?

Pavarësisht nga rasti, ekziston një mënyrë për të ndjerë fuqinë e lutjes edhe nëse nuk jeni fetar.

Lutja është çelësi i mëngjesit dhe rrufeja e mbrëmjes.

– Mahatma Gandhi

Lutja është, në thelb, praktika e të folurit për një fuqi më të madhe.  Natyra e lutjes është të flasësh, thjesht. Të flasësh nga zemra dhe të lësh mendjën të lirë nga problemet që të rrethojnë.

Ju mund të lutjen kur keni dhimbje, trishtim dhe shqetësime, shprehni mirënjohje,të kërkon diçka. Por,mund të luteni dhe për të fituar energji dhe qetësi shpirtërore.

Për këtë arsye, lutja është praktika themelore kontemplative. Kjo na lejon të shqyrtojmë zemrën dhe mendjen tonë në një mënyrë që asgjë tjetër nuk na e mundëson.

Si të përdorim fuqinë e lutjes?

Është e mundur të përdorim fuqinë e lutjes pa përcaktuar ndonjë temë të veçantë. Mund të ulesh në gjunjë, të ngresh duaart lart dhe të fillosh në qetësi lutjen. Nise me ato që të sillen në mendje në këtë moment.

A ju shqetëson ndonjë gjë? Shprehni çfarë ju shqetëson, çfarë po mendoni për të, dhe jini të ndershëm. Çfarëdo që po ndodhë brenda jush, shprehni atë në mendjen tuaj dhe mos lini asnjë gur të palëvizur.

Ndoshta ju ndiheni mahnitshëm. Kjo nuk është një arsye për të mos lutur, por,është arsye për tu lutur shumë më shumë. Ndaluni për një moment dhe ndjeni mirënjohjen tuaj brenda dhe shprehni mirënjohjen përmes lutjes suaj. Shprehni vlerësimin tuaj për të gjitha gjërat dhe njerëzit që i kanë bërë këto gjëra të mrekullueshme të mundshme.