Highlight Të tjera

Çfarë duhet të bëni nëse telefoni ju bie në ujë?

telefoni ju bie në ujë

Ju aksidentalisht e hodhët telefonin tuaj në banjë (ose edhe më keq – tualet) ose u hodhët në pishinë, ose telefoni juaj u lag duke ecur në shi.

Një ndër makthet më të këqija!

Garancia nuk mbulon ndonjë dëm të shkaktuar nga uji, dhe të gjitha fotot dhe bisedat tuaja mund të humbasin në atë moment të vogël! Është e mjaftueshme për të shkaktuar një sulm në zemër të vogël në disa njerëz.

Por mos u frikësoni! Unik Portal ka një lajm të mirë për ju – jo të gjitha mund të humbasin, dhe këtu janë disa këshilla për “ndihmën e parë” për shpëtimin e telefonit tënd të mbytur.
  1. Largojeni menjëherë nga uji;

Ne e dimë, kjo duket e qartë, por ju mund të mendoni se tashmë është tepër vonë dhe as që vlen të nxitoni për ta marrë atë. Sidoqoftë, largojeni atë menjëherë nga uji për të evituar dëmet e mëdha.

  1. Ndaleni;

Më shpesh sesa jo, telefoni juaj automatikisht do të fikët kur të bjerë në ujë, por nëse jo, mos hezitoni ta fikni ose hiqni baterinë për ta mbyllur menjëherë. Kjo do ta mbrojë atë nga lidhja e shkurtër.

  1. Hiqeni baterinë (nëse është e mundur);

Nëse keni një telefon celular që nuk ju lejon të hiqni baterinë, si një iPhone, kaloni këtë hap. Por nëse është e mundur që të hiqet bateria nga telefoni, bëjeni pa hezitim. Kjo do të ndihmojë për të parandaluar që telefoni të tejnxehet. Nëse e hiqni atë, ju do të shkurtoni furnizimin me energji dhe do të shmangni dëmtimin e mëtejshëm.

  1. Largoni sim dhe kartat e memories;

Hiqni të gjithë kartelat nga telefoni. Fshijeni atë me një leckë mikrofibër.

5. Vendoseni në një qese vakumi;

Në këtë mënyrë ju mund të nxirrni ujin në zonat e vështira për tu arritur. Vendoseni telefonin në një qese plastike dhe thithni ajrin, duke krijuar një efekt vakumi. Do të thithë lëngun nga pjesët e brendshme të telefonit.

Vendoseni në një tas me oriz apo absorbues të tjerë;

Jo, nuk është një mit. Tharja e telefonit me një shami nuk ju lejon të arrini brenda telefonit dhe do t’ju duhet diçka për të thithur lagështinë … si orizi i papjekur. Vendosni telefonin dhe të gjitha pjesët e tij në një tas me oriz dhe lini atë atje për rreth dy ditë.