Highlight Storie Inspirimi

Çfarë bën mendimi pozitiv për ty?

Po kalon një moment të vështirë në jetën tënde dhe nuk arrin të gjesh zgjidhjen e shpejtë dhe efikase të problemeve tuaja. Ndoshta mendja jote është parandaluesja e parë që po vendos disa pengesa që nuk janë të lehta të kalohen nga ju.

Të luftosh stresin dhe të vësh në praktik këto mendime pozitive çdo ditë e të shohësh diellin të shkëlqejë më mirë.

Të zgjohesh në mëngjes me këmbën e djathtë nuk është diçka që vendoset përpara se të mendosh të dalësh nga krevati, është diçka që thjesht ndodh. Si të gjitha ciklet e jetës, jemi të destinuar të jetojmë eksperienca positive që na pasurojnë si njeri e na bëjnë të ecim në rrugën e vetëdijes dhe rritjes personale.

Por, meqë kemi virtytin e mrekullueshëm të njohur si “arbitër i lirë”, ne kemi gjithçka që mundet për të arritur lumturinë tonë dhe ekuilibrin perfekt të jetës.

Praktiko këto fraza çdo ditë. Ato kanë qëllime të ndryshme, gjithashtu të lejojnë vet-administrim, nën stres:

-“Unë dominoj mendjen, mendja dhe trupi im dominojnë”. Kjo frazë është plotësisht e përdorshme dhe e përdorur nga persona që praktikojnë Joga, kur ndjekin posturat e tyre statikë. Është mirë të ndalemi për një moment, të relaksohemi e të mendojmë për këtë frazë më shumë se një herë, do shikoni se paqja do vijë shpejt e nuk lejojnë të mbushni ambientin e jashtëm me energji negative.

-“Çdo njëri kontribuon në krijimin e një bote në të cilën ne mund të duhemi pa frikë”. Çdo problem në punë që është mposhtur nga raportet ndërpersonale me të tjerët. Kjo frazë është një mënyrë per të nisur ditën. Ta përsërisësh shumë herë, të çohesh dhe të marrësh disa minuta për të reflektuar.

– Sot kur u pashë në pasqyrë, është e lehtë për mua të them: “Të dua, me të vërtetë, të dua”. Kjo frazë do ju ndihmojë mbi të gjitha nëse keni probleme me vetëvlerësimin. Nëse mendon që gjërat nuk po shkojnë mirë për ju dhe ju jeni shkaku i tyre. Do të ishte mirë të vazhdoje ta përsërisje këtë frazë në mënyrë që të kuptosh se çdo gjë rreth teje ka një arsye dhe nuk janë shkak i problemeve që turbullojnë botën.

– Sot jemi siguruar të dimë që në vendin e duhur, në momentin e duhur të bësh gjënë e duhur. Kjo frazë lejonë të vlerësosh momentin e tanishëm, mos i nxitoni gjërat dhe mos jini nostalgjik për të kaluarën. Është një frazë e bukur për t’u përdorur çdo ditë, mbi të gjitha kur ndjehesh në një periudhë stepje në jetën tënde në të cilën gjërat nuk progresojnë.

Kini kurajë të përmirësoni jetën tuaj, duart e tua janë instrumenta për të kaluar frikat e të lirohemi nga prangat që nuk na lejojnë të vazhdojmë rrugën e lumturisë