Kura natyrale

A i keni ditur vlerat ushqyese të kakaos?

kakao

Kakao është një bimë e njohur për vetitë e saj, duke u bazuar në përmbajtjën e saj të pasur me bakër, kalcium, magnez, hekur etj.

Disa nga përdorimet e kakaos:

Ruan sistemin nervor,

Është antioksidant i fuqishëm,

Ndihmon në tretjën e yndyrave,

Ndihmon në shërimin e plagëve,

Ulë presionin e gjakut,

Sidoqoftë duhet të keni kujdes në përdorimin e tepërt të kakaos për shkak të kafeinës të shumtë që përmbanë, kështu duke shfaqur një sërë efektesh anësore. Kjo vlenë sidomos për personat që vuajnë nga ankthi dhe depresioni.