Highlight Lifestyle

A është e vërtetë që qentë dhe macet mund të shohin shpirtrat?

Qentë dhe macet

Qentë dhe macet gjithmonë kanë luajtur një rol të rëndësishëm në kulturat e ndryshëm. P.sh egjiptianët e lashtë, i karakterizuan këto kafshë me aftësi spiritual.

Ata konsideroheshin si mbrojtës të njerëzimin në shumë aspekte.

Për më shumë, qentë shërbenin si një model i Anubis për ti ndihmuar shpirtrave përgjatë udhëtimit të tyre tek Holli I Të Vërtetave ku gjykoheshin nga Zoti Osiris.

Macet ndërlidheshin me perëndeshën Bastet, dhe në qoftë se lëndonit një mace (qoftë edhe në një aksident) ju dënoheshit me vdekje.

Por çfarë ka kaq special tek këto kafshë?

Edhe sot, këto kafshë trajtohen me respekt e dashuri në çdo shtëpi. Por a e keni ditur se ata mund të shohin më shumë se që sytë tanë mund të kapin?

Sipas Ron Douglas, një biologjist I Universitetit të Londrës, këto kafshë mund të shohin rrezet UV.

Në një studim, Douglas zbuloi se lentet e qeneve dhe maceve, lejonin që rrezet UV të hyjnë në retinat e tyre, e kështu ata mund të shohin përtej syrit të njeriut.

A shpjegon kjo sjelljet e tyre të çuditshme ndonjëherë? Me siguri që po!