Highlight Të tjera

A e dini se si duhet të mbroheni nga tërmetet?

tërmetet

A e dini se çfarë duhet të bëni në rast se tërmeti godet qytetin tuaj?

Unik Portal ju sjellë 3 mënyra për të qenë të sigurt në rast tërmeti:

1. Nëse jeni brenda një ndërtese:

Nëse ndjeni dridhjet e ndërtesës, vëreni objektet në rënie, ose dëgjoni zhurmë në rritje dhe zhurmën e thyerjes së xhamit, mos u frikësoni. Mundohuni t’i siguroni të tjerët. Mos e lini ndërtesën gjatë një tërmeti.
Është më mirë të gjeni një tryezë, dhe pastaj të futeni poshtë saj dhe të mbaheni për të.
Nëse jeni në shtrat, mbrojeni trupin tuaj me një jastëk dhe një batanije. Me fytyrë poshtë.

2. Nëse jeni jashtë:

Ji i gatshëm për të ndihmuar njerëzit. Gjatë goditjeve, mos hyni në ndërtesa, dhe mos u drejtoni rreth tyre
Largohuni nga linjat e energjisë, ndërtesat e larta dhe rrugët për automjete.
Mundohuni të gjeni strehim dhe fshihuni.
Dhe, përsëri, në tokë, mbulohuni dhe mbahuni!

3. Nëse jeni në veturë:

Të jesh në një makinë gjatë një tërmeti është e rrezikshme. Paniku në rrugë mund të kthehet në një aksident serioz. Kështu që:
Shmangni linjat e energjisë dhe ndërtesat e larta.
Mos dilni nga makina derisa goditjet e tërmetit të ndalen.