Highlight Storie Inspirimi Të tjera

A e di që mendimet tua ndikojnë trupin tënd?

Mendimet e tua nuk janë vetëm defekte të reja që derivojnë nga koka. Mendimet janë gjëra. Janë vërtet unitet i energjisë së matshme, impulse elektrike biokimike. Janë valë energjie që me sa dimë, depërtojnë në kohë dhe hapsirë.

Mendimet janë të fuqishëm. Janë realë dhe të matshëm, janë energji.

Çdo mendim është një pohim i dëshirave të tua në Univers. Çdo mendim i vetëm gjeneron një ndryshim fiziologjik në trup. Ne jemi produkt i të gjithë mendimeve që kemi patur, i të gjithë ndjenjave që kemi provuar, i të gjithë veprimeve që kemi ndërmarrë deri tani.

Dhe…. Mendimet që formulojmë sot, ndjenjat që përjetojmë, si dhe të gjitha veprimet që bëjmë sot, do përcaktojnë eksperiencat tona nesër.

Ndaj, është e domosdoshme të mësojmë të mendojmë e të sillemi në mënyrë pozitive, në harmoni me atë që vërtetë duam te jemi, të bëjmë ose të jetojmë jetën.

Mendimet influencojnë trupin.

E dimë që poligrafët, testet e makinës të së vërtetës, që trupi jonë reagon ndaj asaj që mendojmë, duke ndryshuar temperaturën, frekuencën e rrahjeve kardiake, frymëmarrjen, tensionin muskular dhe sasinë e djersitjes në duar.

Supozojmë se ti je i lidhur me një makinë të së vërtetës, ku të pyetet: “I ke marrë ti paratë”. Nëse ti do i kishe marrë dhe do gënjeje, duart mund të të djersisnin, ose të bëheshin të ftohta, zemra do rrihte më shpejtë dhe muskujt më të tensionuar.

Këto reaksione fiziologjike nuk vijnë vetëm kur jemi duke gënjyer, por si reaksione ndaj çdo mendimi.

Çdo qelizë e vetme e trupit tuaj është e influencuar nga çdo mendim i juaji.

Ndaj, është e qartë rëndësia në mësimin e të menduarit pozitivisht, sa më shumë të jetë e mundur. Mendimet negative janë toksike dhe influencojnë trupin në mënyrë negative. Ju dobësojnë, ju bëjnë të djersisni, krijojnë tension muskular dhe krijojnë madje një ambient më acid brenda trupit. Rrisin gjasat të sëmuremi nga kanceri ( qelizat kancerogjene përparojnë në një ambient acid), dhe nga sëmundje të tjera. Gjithashtu, tentojnë të sjellin veprime negative që tërheqin eksperienca të të njëjtit tip.

Mendimet pozitive, në të kundërt, do influencojnë trupin tënd në mënyrë pozitive. Do të bëjnë të ndihesh më i relaksuar, më i ekuilibruar dhe më i gatshëm. Stimulojnë sekretimin e endorfinës në tru, duke reduktuar dhimbjen dhe rrisin kënaqësinë. Përveç kësaj, mendimet pozitive përmbajnë energji pozitive që tërheq eksperienca pozitive.

“ Tashmë është vërtetuar shkencërisht që një mendim pozitiv është njëqind herë më i fuqishëm se ai negativ ”. (Michael Bernard Beckëith).