Familja Highlight

7 gjëra që duhet t’ia mësoni fëmijëve tuaj!

fëmijët

 Shumë prindër shpesh gjejnë veten në situata kur duan të ndihmojnë fëmijën e tyre, por ata ndjehen të frikësuar për t’i bërë gjërat më keq nëse ndërhyjnë.

Është krejtësisht normale dhe e natyrshme që prindërit të duan të mbrojnë fëmijët e tyre, por ka disa situata kur duhet t’u lejojnë atyre të punojnë gjërat vetë.

Ne vetëm mund t’i mbështesim ata dhe t’u mësojmë se si t’i përballojnë sfidat e ndryshme në mënyrë që ata të jenë në gjendje të mbrojnë veten në të ardhmen.

Unik Portal beson se këto 7 rregulla do të ndihmojnë fëmijën tuaj të bëhet një i rritur i lumtur dhe i sigurt.


7. Mësoni të thonë “JO”

6. Mësoni ata të përdorin fjalë të forta që të lënë të tjerët “pa fjalë”

5. Notat nuk janë gjëja më e rëndësishme

4. Mësoni ata të ndihmojnë dhe të mbështesin ata që janë më të dobët

3. Mësoni ata të duan atë që bëjnë

2. Aktivitetet fizike janë pjesë shumë e rëndësishme e jetës

1. Mësoni fëmijët tuaj të duan vetën  dhe jenë gjithmonë vetja.