Highlight Success ZONE

6 thënie të mrekullueshme nga Margaret Thatcher mbi lidershipin dhe vullnetin

Margaret Thatcher

Me parime shumë të forta, Margaret Thatcher ishte kryeministrja e parë femër e Mbretërisë së Bashkuar.

Gjatë tre mandateve të saj, ajo u përball me një sfidë ushtarake që u bë e njohur si Lufta e Falklands, zvogëloi pushtetin e sindikatave, uli programet e mirëqenies sociale dhe privatizoi disa kompani shtetërore. Ndërsa përpiqej të zbatonte një taksë lokale me normë fikse, popullariteti i Iron Lady u zvogëlua dhe, në vitin 1990, ajo njoftoi dorëheqjen e saj.

Për shkak të stilit të saj udhëheqës, vendosmërisë, veprimeve dhe politikave të mahnitshme, Thatcher konsiderohet si një nga politikanët më të famshëm në historinë britanike.

Këtu janë 6 thënie të Margaret Thatcher për të rritur vendosmërinë tuaj për të ecur përpara.

“Mos ndiqni turmën, le të vijë turma vet.”

“Të jesh i fuqishëm është sikur të jesh një zonjë. Nëse duhet t’i tregosh njerëzve se je një zonjë, atëherë ti nuk je.”

“Planifikoni punën tuaj për sot dhe çdo ditë, pastaj punoni në planin tuaj.”

“Kur njerëzit janë të lirë të zgjedhin, ata zgjedhin lirinë.”

“E dua argumentin, e dua debatin. Unë nuk pres që dikush të ulet dhe të pajtohet me mua, kjo nuk është puna e tyre.”

“Ju duhet të luftoni një betejë më shumë se një herë për të fituar atë.”