Highlight Shëndeti

6 përfitime të pabesueshme shëndetësore të vajit të kanabisit, që të gjithë duhet të dinë!

Kanabisi

Kanabisi është një barishte e rritur në natyre që vjen nga Azia Qendrore. Shumë kultura e kanë shfrytëzuar atë për mijëra vjet për të trajtuar çështje të ndryshme shëndetësore.
Produktet e kanabisit janë nga bimë kanabis sativa që është e pasur me tetrahidrokanabinol (THC), kanabinoid që është i njohur për komponentët e tij psikoaktiv. Kjo është arsyeja pse shumë vende rregullisht e përdorin atë. Gjatë dekadave të fundit, ka pasur përpjekje për legalizimin e produkteve të kanabisit dhe futjen e tyre në mjekësinë moderne. Kjo barishte mund të ofrojë shumë përfitime shëndetësore dhe të trajtojë sëmundjet e zakonshme.
Unik Portal sjellë disa prej tyre:
1. Stresi dhe ankthi

Stresi është një çështje e zakonshme në shoqërinë moderne, pasi ne e ekspozojmë veten në situata më të vështira. Ndryshe nga ne, paraardhësit tanë ballafaqoheshin me stres nëpërmjet përvojave të shkurtra si kur ishin në rrezik ose ishin të ngazëllyer, si kur gjuanin apo konkurronin nga grabitqarët. Nëpërmjet shumë faktorëve të jetesës dhe faktorëve dietarë, nivelet tona të stresit ndikohen shumë. Shumë ilaçe të recetave të përdorura për ankth dhe stres kronik janë të dëmshme për trupin tonë, ndërsa alternativat natyrore janë të dobëta. Pastaj Në vitin 2013 u botua një studim që zbuloi trajtimin që përfshin përdorimin e kanabinoidëve pasi një përvojë traumatike, stresuese mund të ndihmonte për të stabilizuar përgjigjen emocionale të subjektit. Hulumtuesit tani po zbulojnë se kanabinoidët janë në gjendje të ngadalësojnë receptorët e stresit në hippocampus, pjesën e trurit ku kontrollohen emocionet.

2. Astma

Kanabisi është përdorur si një trajtim për sëmundjet e frymëmarrjes në shumë kultura antike indiane dhe kineze. Me efektet e tij analgjezike dhe pronat anti-inflamatore, duke përfshirë aftësinë për të zgjeruar tubat bronkiale, duke siguruar një rrjedhje më të mirë të oksigjenit. Për miliona njerëz që vuajnë nga astma, vaji i kanabisit mund të jetë një zgjidhje e fuqishme për gjendjen e tyre. Shumë studime u zhvilluan në vitet 1970 që shqyrtuan ndikimet bronkodilator të kanabisit në pacientët e astmës. Shumë pacientë të astmës në studim kishin përfituar pozitivisht nga trajtimi.

3. Shëndeti i zemrës

Ekzistojnë prona antioksiduese që gjenden brenda naftës së kanabisit që mund të trajtojnë çështje të lidhura me zemrën. Studimet mbi kafshët kanë gjetur se trajtimet e naftës me kanabis janë të fuqishme parandalimin e disa çështjeve kardiovaskulare, duke përfshirë goditje, arteriosklerozë dhe sulme në zemër. Në vitin 2014, një ekip hulumtuesish britanikë zbuloi se rezultatet nga studimet e kafshëve kishin aplikuar edhe për kushtet e zemrës së njeriut. Është pranuar se cannabinoids kanë aftësinë për t’u çlodhur dhe për të zgjeruar enët e gjakut, kështu që qarkullimi mund të përmirësohet dhe tensioni i gjakut ulet.

4. Dhimbjet kronike

Përdorimet tradicionale të kanabisit u orientuan drejt shërimit të dhimbjes kronike. Kjo daton në mijëra vjet më parë. Tani kemi prova që provojnë se produktet e kanabisit janë efektive në shërimin e sikleteve duke parandaluar transmetimet nervore në rrugët e dhimbjes së trupit. Ata gjithashtu kanë aftësinë për të zvogëluar inflamacionin, i cili shpjegon pse pacientët e kancerit i marrin ato, ndërsa kalojnë nëpër sesione të kimioterapisë. Në vitin 2010, një studim në Kanada zbuloi se kanabisi është një trajtim efektiv ndaj dhimbjes kronike. 23 pjesëmarrës të rritur, të cilët vuanin nga dhimbjet neuropatsike nga trauma ose kirurgjia,u përfshinë në studim. Gjatë periudhës prej 2 javësh, pjesëmarrësit u përzgjodhën rastësisht dhe trajtuan me kanabis. Rezultatet u vërejtën pas tre dite.

5. Kujdesi ndaj lëkurës

Ju në fakt mund të aplikoni vaj kanabis në lëkurën tuaj për t’i dhënë një shkëlqim më të shëndetshëm. Vaj mund të shtresoj qelizat e vjetra dhe të stimulojë rritjen e qelizave të reja të lëkurës për t’i zëvendësuar ato. Gjithashtu ndihmon në prodhimin e lipideve, që punon për të luftuar aknet dhe psoriasen. Përveç të qenit në gjendje për të eliminuar stresin, nafta e kanabisit mund të parandalojë sëmundjet e lëkurës që stimulohen nga ankthi si rosacea ose ekzema.

6. Kanceri

Kanceri është sëmundja më e tmerrshme dhe më e diskutueshme në histori. Ka shumë entuziazëm me vajin e kanabisit tani që njerëzit po shohin efektet e saj përmes tregimeve personale etj. Shkencëtarët po gjejnë se disa kanabinoide kanë shumë efekte pozitive në kushtet e laboratorit si:
• Parandalimi i enëve të gjakut të reja për t’u bërë tumor
• Zvogëlimi i rrezikut të përhapjes së qelizave të kancerit përmes trupit dhe depërtimit të indeve të shëndetshme fqinje.
• Nxitjen e vdekjes së qelizave të kancerit përmes apoteozës
• Parandalimi i ndarjes së qelizave të kancerit