Dashuria Highlight

6 mitet e dashurisë të cilat ne vazhdojmë ti besojmë!

dashuri

A e keni pyetur veten se çfarë e lidhë dashurinë më mitet?

Pothuajse çdo gjë. Derisa dashuria vazhdon të mbizotërojë në botën tonë dhe ndërkohë që shumë njerëz vazhdojnë të dëshirojnë idenë të bien në dashuri me vizionin e përsosur të partneritetit, ka disa mite që vazhdojnë të jenë aktuale. Dashuria është një emocion misterioz. Një forcë e madhe që transformon jetën dhe i bën njerëzit të bëjnë gjëra që janë krejtësisht të paarsyeshme. Me dashuri njerëzit ndryshojnë.

Unik ju sjell gjashtë  mite popullore të dashurisë që vazhdojmë ti besojmë:

  1. Kur ta gjeni atë, do ta dini

E njohur ndryshe si “dashuri në shikim të parë”, ndjesia që ju kapërcen kur shikoni “atë” është pak a shumë një larje e hormoneve të krijuara nga sytë tuaj, duke pëlqyer atë që shihni dhe duke shkrirë për të.

Natyrisht, ky epsh mund të kthehet në dashuri me kalimin e kohës. Shumicës së njerëzve ju duhet kohë të bien në dashuri, sepse njohja e njëri-tjetrit është çelësi. Në vend që të keni besim tek dashuria në shikim të parë, besoni në zhvillimin e një marrëdhënieje reale dhe të mësoni më shumë për këtë person.

  1. Dashuria nuk është e vetmja gjë që i duhet një lidhjeje

Jo vetëm sepse e doni dikë nuk do të thotë që ju do të dilni së bashku. Jeta, për fat të keq, nuk funksionon në këtë mënyrë. Çiftet jofunksionale e duan njëri-tjetrin, por ato gjithashtu lëndojnë njëri-tjetrin. Ju duhet pajtueshmëri, respekt, vlera të ngjashme, kimi dhe mbështetje.

  1. Dashuria e parë është më e thellë

Jo, na vjen keq. Arsyeja pse dashuria e parë ndihet sikur është më e thellë është për shkak se njerëzit në mënyrë të natyrshme vënë shumë peshë në dashurinë e tyre të parë. Ju kujtohet puthja e parë, takimi I parë, dashuria juaj e parë dhe madje dështimi juaj i pare…prej secilës ju keni fituar diçka të re. Megjithatë, mund të biesh në dashuri, të jesh me të për vite me rrathë dhe të zbulosh se ishte gënjeshtër.

  1. Dashuria të bën të ndihesh i/e plotë

Kjo shkon vetëm në të njëjtat linja si “dashuria është gjithçka që ju nevojitet”. Jo, ka qindra gjëra që mund të zëvendësojnë dashurinë për të mbushur boshllëkun. Të duash vetveten para se gjithash apo dikë tjetër është komponenti kryesor.Ju duhet të ndiheni të plotë brenda vetes, jo të varur nga dikush tjetër.

  1. Dashuria është e paparashikueshme

Ekziston edhe një studim shkencor i bërë nga Instituti Gottman që shikonte në parashikueshmërinë e marrëdhënieve. Deri në fund të studimit, studiuesit mund të parashikojnë divorcet me saktësi mbi 90%.

  1. Për fat të mirë ndonjëherë pas

Ky nuk është filmi Disney. Gjërat nuk mbarojnë me zogjtë e hidhur dhe muzikë të bukur.Marrëdhëniet janë punë e vështirë. Pasi të keni gjetur dashuri, duhet të angazhoheni për ta ruajtur atë dashuri dhe për të kapërcyer vështirësitë së bashku. Përndryshe, kjo dashuri do të bëhet copë e pluhur.