Highlight Të tjera

5 këshilla për të bërë foton më të mirë

këshilla

A është fotografia pasioni juaj i sapo gjetur? Dëshironi ta zotëroni atë? Epo, jini të sigurt që fotografia nuk është një talent me të cilin lind dikush, është diçka që ju mund të keni rënë në dashuri dhe mund ta zotëroni atë me këshilla dhe truket që përdorin shumë fotografë profesionistë. Pra, para se të bëheni një me aparatin tuaj, konsideroni të shikoni në këto 5 këshilla dhe truket që keni nevojë për përsosmëri për të bërë fotot më të mira ndonjëherë që të gjithë do të duan.

1. Fotografo çdo ditë; Bëni shumë fotografi, kudo që të shkoni. Ajo që thonë ata është e vërtetë, praktika është e vetmja mënyrë për të arritur qëllimet tuaja. Bëni fotografi të çdo gjëje që ju pëlqen, pa marrë parasysh çfarë. Jo vetëm që ju do të keni shumë argëtim, ju gjithashtu do të bëni aftësitë tuaja të rriten për një nivel. Duke bërë shumë fotografi do të keni mundësi të shihni edhe detajet më të vogla që mund të bëjnë një foto të ju lë pa frymë.

2. Të afroheni me objektin; Nëse fotot tuaja nuk duken aq të mira, atëherë përpiquni të merrni një ose dy hap përpara. Duke qenë më afër objektit dhe duke plotësuar hapësirën e humbur, do të shihni se si do të duken fotot tuaja krejtësisht të ndryshme dhe më të mira. Kështu që herën tjetër që ju merrni një aparat fotografik për të bërë një foto të dikujt, provoni t’u afroheni atyre derisa të shihni edhe shprehjet e tyre të fytyrës.

3. Përdorni flash kur fotografoni në dritë; Pse nuk përdorni plotësisht flashin? Nëse mendoni se duhet të përdorni flash vetëm për të marrë fotografi gjatë natës atëherë patjetër jeni gabim. Ju mund të përdorni patjetër atë edhe në dritën e diellit, duke sjellë më shumë dritë në foto do të jetë në gjendje të mbushë hijet e errëta që zakonisht shkatërrojnë fotot tuaja në të gjithë atë mot me diell.

4. Kujdes se çfarë blini; Nëse dëshironi të jeni një fotograf profesional atëherë ju me të vërtetë nuk duhet të shpenzoni aq shumë në pajisjet tuaja të kamerës. Pse keni nevojë për të gjitha ato gjëra nëse nuk i përdorni ato? Praktika më të vërtetë që do të ju bëjë më të përsosur por nëse nuk di edhe se si t’i përdorni të gjitha këto, atëherë duhet të bëni një kombinim të praktikës dhe teorisë. Provoni të blini më shumë libra që përfshijnë këshilla fotografike nga fotografët profesionistë, sepse ato vërtetë do t’ju ndihmojnë drejt qëllimit tuaj.

5. Kini kujdes nga sfondi; Ka shumë gjëra që bëjnë një fotografi të mirë apo të shëmtuar. Një prej tyre është sfondi i objektit tuaj. Nëse jeni duke u përpjekur të fotografoni një person shumë të mirë pranë një koshi mbeturinash atëherë mund të imagjinoni se si do të duket. Pra, në vend të përfundimit të fshirjes së çdo fotoje që keni bërë, luteni që personi të lëvizë pak derisa të mos merrni diçka të keqe në prapavijë.