Highlight Natyrë & Turizëm

5 gjëra që ekzistojnë vetëm në Korenë e Veriut

Korea e Veriut

“Një nga vendet më të lumtura në botë.” “Varri i njëbrirëshit të vërtetë.” “Gjendja e mirë e presidentit siguron një atmosferë të mirë.”

Jo, këto nuk janë fjalë të rastësishme, janë të gjitha për Korenë e Veriut.

Unik Portal ka 5 fakte që përshkruajnë këtë vend paradoksal.

Shikoni 5 gjëra që ekzistojnë vetëm në Korenë e Veriut.

1. Vajzat e trafikut;

Ka shumë pak semaforë në Kore. Kjo është punë e vajzave të bukura të trafikut. Një vajzë që tregon trafikun duhet të jetë e bukur dhe më pak se 26 vjeçare.

2. Agjensia NADA;

Korea e Veriut hapi agjensionin NADA që duket aq e ngjajshme me NASA.

3. Njëbrirëshit ekzistojnë;

Shkencëtarët e Koresë së Veriut konstatojnë se njëbrirëshit nuk janë imagjinar. Ata ekzistojnë në të vërtetë.

4. Kurat magjike;

Korea e Veriut tha se kishin gjetur një “kurë” për të shëruar Aids dhe Ebola. Kjo kurë po ashtu ndihmonte në lehtësimin e simptomave të kancerit.

5. Korea e Veriut është vendi më i lumtur në botë;


Sipas studimeve, ky vend ka popullin më të lumtur në botë. Sa sa është e vërtetë? Askush nuk mund ta dijë.