Highlight Storie Inspirimi Të tjera

12 thënie nga poeti i shpirtit, Rumi, për një botëkuptim plot pozitivitet

Rumi

Maulana Jalaluddin Rumi ishte një poet Persian, një dervish islam dhe një sufi mistik. Urtësia e tij ka kaluar të gjitha kufijtë qysh nga shekulli i 13-të.

Me siguri që shumë nga ju keni dëgjuar për fjalët e këtij poeti në një pikë të jetës suaj. Ai ishte një mjeshtër spiritual dhe një poet që la influencë të madhe.

Thëniet më të njohura të Rumit që na tregojnë rëndësinë e ekzistencës dhe na japin një botëkuptim plot pozitivitet janë:

1. “Ajo që ti kërkon, po të kërkon ty”

2. “Detyra jote nuk është të kërkosh dashurinë, por të largosh gjithë kufijtë që keni ndërtuar drejt saj.”

3. “Mos u anko. Çdo gjë që keni humbur, vjen në një formë tjetër tek ju.”

4. “Dje isha i mençur, dhe doja të ndryshoja botën. Sot jam përplot urtësi, dhe do të ndryshoj vetën time.”

5. “Ti ke lindur me krahë, pse të zvarritesh përgjatë jetës?”

6. “Mos u kënaq me histori, se si gjërat kanë shkuar për të tjerët. Zbulojeni mitin tuaj.”

7. “Çdo gjë e bukur dhe e dashur është bërë për atë që e sheh.”

8. “Përse të mos jem i lumtur? Çdo pjesë e imja është duke lulëzuar.”

9. “Ngrit fjalët, jo zërin. Shiu është ai që rritë lulet, jo vetëtima.”

10. “Dhimbjet që ke ndjerë janë lajmëtar, dëgjoj ata.”

11. “Zemra  yte është sa oqeani. Shko sa më poshtë për të gjetur veten.”

12. “Duhet të vazhdoni ta thyeni zemrën tuaj deri sat ë hapet.”