Highlight Storie Inspirimi

Zakone pozitive për më shumë lumturi në jetë

zakone

Sot ka shumë storie inspirimi mbi njerëz që janë të dashuruar me psikologjinë pozitive, sepse ndryshe nga psikologjia tradicionale, e cila synon të na çlirojë nga mosfunksionimi në funksione të thjeshta, psikologjia pozitive përpiqet të na sjellë hapat përtej lulëzimit, lulëzimit dhe lumturisë.

Unik Portal ju sjellë zakone  pozitive psikologjike për lumturi dhe pasuri në jetë.

Shpreh mirënjohje:

Në vend që të dëshirojmë atë që  nuk e  kemi, bëjmë më shumë të mirë të shprehim mirënjohje për gjërat që i kemi. Studimet kanë gjetur se ata që praktikojnë mirënjohje përjetojnë gëzim, kënaqësi, lumturi dhe optimizëm më të madh. Për më tepër, një studim i mirënjohjes i The John Templeton Foundation zbuloi se 88 për qind e profesionistëve treguan shprehjen e mirënjohjes për kolegët e tyre të punës që i bën ata të ndihen më të lumtur. Duke thënë “ju falënderoj” të tjerëve, duke llogaritur bekimet tuaja të përditshme, duke shkruar një letër mirënjohjeje dhe duke njohur kontributin e kolegut mund të ketë ndikime pozitive në lumturi.

Jini të mirë dhe bujarë:

Herë pas here, ne mund të gjendemi të  zënë dhe të harrojmë që të të jemi më dashamirës. Hulumtimet tregojnë së  dhurimi tek të tjerët  ka një ndikim të rëndësishëm në suksesin dhe lumturinë tonë personale dhe të karrierës. Gjithmonë kërkoni një mundësi për të bërë një favor për dikë, ushtrimi i veprimeve të rastësishme të mirësisë, vullnetarizmi në komunitetin tuaj dhe ndihmesa e kolegëve kur ata kanë nevojë.

Falni veten dhe të tjerët:

Ndonjëherë ne zhytemi në  zemërim ndaj të tjerëve, situatave, fatkeqësive dhe gabimeve, duke ndikuar kështu edhe në shëndetin tonë fizik dhe atë emocional. Unik Portal sugjeron se nuk ia vlen të jetosh ditë pas dite me urrejtje. Sepse për një gjë, ai person që ju tradhtoi mund të jetë në Hawaii tani duke pasur një pushim të këndshëm – dhe ju jeni këtu duke urryer ata! Kush po vuan më pas? “Ne gjithashtu duhet të falim vetveten për të metat  tona.  Mendimi pozitiv do të thotë gjetja e rreshtimit të argjendtë në vështirësitë e djeshme dhe sot dhe duke shkuar përpara me besimin se nesër do të jetë më mirë. Mendimi optimist lidhet me lumturinë më të madhe me jetën dhe punën.

Vendosni qëllime të rregullta:

Ne kemi shumë gjëra që duam të përmbushim në një ditë, javë, muaj ose vit. Vendosja e qëllimeve afatshkurtra dhe afatgjata për jetën tonë personale dhe profesionale është tepër e rëndësishme për produktivitetin dhe lumturinë. Unik Portal sugjeron krijimin e qëllimeve që janë sfiduese, specifike, të matshme, të shtyra nga vlerat, të motivuara. Kjo na ndihmon të ndërtojmë vetë-efikasitetin, të shfrytëzojmë potencialin, të lidhim qëllimet me vlerat tona, të ndjehemi të angazhuar dhe të fitojmë motivim dhe përforcim nga brenda dhe jo nga jashtë.

Lidhu me të tjerët:

Merrni parasysh kohët më të lumtura të jetës suaj. Lidhjet tona shoqërore janë shumë të rëndësishme për lumturinë tonë.. Në njëfarë kuptimi, evolucioni ka bërë baste në çdo hap që mënyra më e mirë për të na bërë më të suksesshëm është të na bëjë më socialë. Thjeshtë thirrni prindërit tuaj, shkoni në një ndejë me partnerin tuaj, shkoni në darkë me një mik, shkoni në drekë me kolegë, kaloni kohë  me fëmijët tuaj etj. Pra krijoni lidhje për të krijuar lumturi./Unik Portal/