Highlight Yoga

Yoga Nidra praktikë magjike për të zbuluar vetën

Yoga Nidra

Yoga Nidra është gjendje e thellë e pushimit të ndërgjegjshëm, një stil i lashtë meditimi që ka filluar të përhapet në shumë vende të Botës. Shumica e praktikuesve të Yogas tashmë po marrin njohuri tgë reja përmes literaturës, mbi artin e transformimit të gjumit, Yoga Nidra.

Unik Portal ju sjell  gjithçka që duhet të dini për këtë praktikë magjike.

 

Yoga Nidra shpesh quhet “Yoga n’ngjumë”, dhe është  një gjendje paradoksale e të qenit midis gjumit dhe ndërgjegjes që ndihmon në shërimin e thellë emocional dhe fizik, duke rrotulluar trurin tuaj dhe vetë eksplorimin.

Kjo është një praktikë meditative për relaksim dhe shërim të thellë, që ju ndihmon të jetoni në përputhje me realitetin dhe të vërtetën tuaj.

Yoga Nidra po fiton popullaritet sepse është një antidot për jetën moderne. Por nuk ka të bëjë vetëm me zhdukjen e efekteve anësore të jetës moderne.

Trajnerë dhe praktikues me përvojë në Yoga e konsiderojnë këtë lloj të Yogës si një xhevahir i fshehtë i praktikës yoga për një kohë të gjatë, por patjetër që po fillon të arrijë një audiencë më të gjerë tani.

Si fillim ndizni qirinj aromatikë, ndalni dritat dhe lëshoni muzikë rekaksuese pastaj shtrijuni në tapetin tuaj dhe lirojeni trupin tuaj krejtësisht, vendosni një  jastëk shumë të hollë nën kokën tuaj,. Tani lëshoni tension të tepërt në të gjithë trupin tuaj dhe ndjeni një ndjenjë të relaksimit që përhapet në të gjithë trupin dhe mendjen tuaj. Lidhu me dëshirën e zemrës suaj. Sillni në mend dëshirën më të thellë të zemrës suaj – diçka që doni më shumë se çdo gjë tjetër në jetë. Ndoshta kjo është një dëshirë për shëndet, mirëqenie apo zgjim. Ndjeni këtë dëshirë të përzemërt me gjithë trupin tuaj duke e imagjinuar dhe përjetuar atë në këtë moment sikur të ishte e vërtetë.

Vendosni një qëllim. Reflektoni për synimin tuaj për praktikën tuaj sot. Mund të jetë për t’u çlodhur dhe për të pushuar, ose për të pyetur për një ndjesi, emocion ose besim të veçantë.

Gjeni burimet tuaja të brendshme. Sillni vëmendje në burimet tuaja të brendshme, një strehë e sigurt brenda trupit tuaj, ku përjetoni ndjenja të sigurisë, mirëqenies dhe qetësisë.

Skanoni trupin tuaj. Zhvendosni gradualisht vetëdijen tuaj nëpërmjet trupit tuaj. Ndjeni nofullën, gojën, veshët, hundën dhe sytë. Skanoni vëmendjen tuaj nëpërmjet krahut tuaj të majtë dhe pëllëmbës së majtë, krahun tuaj të djathtë dhe pëllëmbës së djathtë, dhe pastaj dy krahët dhe duart njëkohësisht. Ndjeni gjithë trupin tuaj si një fushë e ndjesi rrezatuese.

Më e rëndësishmja bëhu i vetëdijshëm për frymën. Vëzhgoni rrjedhën natyrore të ajrit në hunda, fyt, si dhe ngritjen dhe rënien e barkut me çdo frymëmarrje. Ndjeni çdo frymë si energji që rrjedh gjatë gjithë trupit tuaj.

 

Mirëpritni ndjenjat tuaja. Pa gjykuar ose duke u përpjekur për të ndryshuar ndonjë gjë, mirëpriteni ndjesitë (si hidhërimi, tensioni ose ngrohtësia) dhe emocionet (si trishtimi, zemërimi ose shqetësimi) që janë të pranishme në trupin dhe mendjen tuaj.

Përjetoni gëzimin. Ndjenja e mirëpritur e gëzimit, mirëqenies ose lumturisë që del nga zemra ose barku dhe përhapjen në të gjithë trupin tuaj dhe në hapësirën rreth jush.

Vëzhgoni veten tuaj. Jini të vetëdijshëm për ndjenjën tuaj të “Unë”. Vini re këtë ndjenjë të identitetit kur thoni “Unë jam i uritur”, “Unë jam i zemëruar”, ose “Unë jam i lumtur”. Pastaj, përjetoni veten si një dëshmitar që është i vetëdijshëm për këto ndjenja. Vendosni mënjanë të menduarit dhe shpërndahuni Derisa  e plotësoni praktikën tuaj, reflekto mbi “udhëtimin” që sapo ke marrë. Shihni se si  ndjenja e qenies së pastër, ose ndërgjegjësimi  është gjithmonë i pranishëm si një paqe e thellë e e pandryshueshme, e cila nënkupton çdo rrethanë ndryshuese. Imagjinoni ta integroni atë ndjenjë në jetën tuaj të përditshme, në të dy momentet e këndshme dhe të vështira, dhe gjithmonë duke u rikthyer në atë ndjenjë të qetësisë.

Si përfundim:  Në ritmin tuaj, kaloni përsëri në jetën tuaj, zgjohuni. Kthehuni ngadalë dhe pushoni për një moment dhe jini mirënjohës për çdo gjë që keni./Unik Portal/