Highlight Yoga

Yoga edhe në zyre

yoga

Shumë njerëz sot duhet të qëndrojnë me orë të tëra ulur duke punuar në kompjuterë, duke e pasur të minimizuar kohën për aktivitete fizike. Por koha e kaluar ulur  mund të kontribuojë në shumë çështje shëndetësore, duke përfshirë dhimbjen e qafës dhe shpatullave, obezitetin, çrregullimet muskulo-skeletore, dhimbjen e shpinës dhe dëmtime të tjera.

Periudhat e gjata të uljes gjithashtu rrisin rrezikun për diabetin, sëmundjet e zemrës dhe madje edhe kancerin. Një mënyrë jetese e ulur gjithashtu rrit ankthin dhe nivelet e stresit.

Pjesa më e keqe e gjithë kësaj është se nëse nuk ndërmerrni hapa për të reduktuar qëndrimin tuaj ulur dhe për të lëvizur trupin tuaj, mund të përfundoni me një gjendje shëndetësore shumë të vështirë me të cilën do të përballeni në pjesën tjetër të jetës suaj.

Për të mbrojtur veten nga rreziqet shëndetësore të ulur për orë të tëra në shtëpi ose në zyre, filloni të praktikoni yoga. Miliona njerëz praktikojnë yoga çdo ditë dhe përfitojnë nga shumë pozicione të ndryshme yoga.

Yoga mund të ndihmojë në zbutjen e stresit dhe të shërojë trupin dhe mendjen tuaj. Ka shumë ushtrime të thjeshta yoga-s që mund ti bëni në zyrën tuaj të vogël madje edhe kur uleni në karrigen tuaj. Ju mund ti praktikoni këto ushtrime 2 ose 3 herë në ditë.

Portali Unik ju prezanton disa nga pozicionet më efektive të yogës që mund të bëni në tavolinën ose zyrën tuaj.

Ky ushtrim i  thjeshtë e yogës mund të sjellë fleksibilitet në shpinë. Gjithashtu përmes tij shtrihen shpatullat tuaja për të zvogëluar dhimbjen e tyre.  Thjeshtë uluni në karrigen tuaj, duke mbajtur shpinën tuaj drejtë dhe këmbët tuaja bashkë. Merrni frymë thellë dhe kthehuni majtas ose djathtas për ta liruar atë. Merrni përsëri  frymë thellë, pastaj kthehuni në pozicionin origjinal. Përsëriteni procesin me anën tjetër.Nëse është e mundur, uluni në dysheme në pozitë këmbëkryq kur bëni këtë stërvitje të thjeshtë.Kjo paraqitje e yogës nuk rekomandohet për ata me problem në gjunjë.

Duke qenë ulur për orë të gjata para kompjuterit tuaj mund të kontribuojë në qafën dhe shpatulla jo të qeta. Për të zvogëluar shqetësimet e tilla, pozicioni i hënës së ngrirë të ulur është shumë efektiv. Shtrij  shpatullat, kraharorin dhe shpinën, dhe kështu përmirëson koordinimin dhe ndjenjën e ekuilibrit. Gjithashtu zvogëlon stresin dhe përmirëson tretjen.Të bësh këtë pozitë yoga për 5 deri në 10 minuta mund të të ndihmojë të kthehesh në vendin tënd me më shumë energji se më parë.
Uluni në karrigen tuaj të qetë, duke mbajtur shpinën drejt. Me një frymëmarrje, ngrini lart krahët dhe shtrini gishtat nga jashtë.Merr frymë thellë në të djathë, lirojë, kthehu në pozicionin origjinal. Përsëriteni në anën e majtë.

Uluni në karrigen tuaj, pa u mbështetur në pjesën e pasme të karriges. Sillni këmbën tuaj të djathtë mbi të majtën, mbani këmbën përkulur. Mbajini këmbët tuaja poshtë gjunjëve. Mbajeni këtë pozicion për 5 deri në 10 frymëmarrje. Bëni të njëjtën gjë me këmbën tjetër.

Ku ushtrim i Yoga-s është  mirë për të ndërtuar qëndrueshmëri dhe tonifikim të muskujve të  barkut.Uluni në karrigen tuaj, drejtohuni, ngrini duart tuaja lartë në pozicion të drejtë me gjoksin tuaj dhe pastaj filloni serinë e ushtrimeve. Uluni dhe zgjohuni përsëri në këmbë duke mbajtur këtë pozicion të koordinuar dhe me frymëmarrjen tuaj. Përsëriteni 5 deri në 10 herë. /UnikPortal/