Highlight Modë & Bukuri Yoga

Yoga e fytyrës, që të dukeni disa vite më e re

yoga

Arti i ushtrimeve të muskujve të fytyrës mund t’ju bëjë të përmirëson lëkurën tuaj dhe të dukeni disa vite më të reja.

Hulumtimet e reja kanë vërtetuar se një rutinë e përditshme e ushtrimit të fytyrës mund të zvogëlojë shenjat e plakjes tek gratë që janë mbi moshën mesatare.

Në një eksperiment të kryer në Universitetin Northwestern në Çikago, studiuesit zbuluan se duke hyrë në një program të rregullt të stërvitjes së fytyrës 30 minutë-she për 20 javë, pjesëmarrësit ulin moshën mesatare të vlerësuar prej rreth tre vjetësh.

Pjesëmarrësit e studimit, një grup prej 27 grave të moshës 40-65 vjeç, mësuan 32 ushtrime të ndryshme dhe u kryen secila për rreth një minutë për kohëzgjatjen e eksperimentit.

Lëvizjet përfshinin hapjen e gojës për të formuar një O, duke buzëqeshur për të rritur muskujt e faqe dhe për t’iu bërë masazhë faqeve.

Një stërvitje tjetër përfshinte të qeshura pa treguar dhëmbët.

Ekspertëve u është kërkuar të vlerësojnë moshat e të gjithë pjesëmarrësve para dhe pas studimit dhe mosha mesatare ka rënë nga 50.8 në 48.1 vjet.

“Duke supozuar se gjetjet janë konfirmuar në një studim më të madh, individët tani kanë një kosto të ulët, mënyrë jo toksike për të kërkuar rininë dhe për të hequr dorë nga ndërhyrjet kirurgjike-estetike, shpjegon Dr. Murad Alam, një profesor i dermatologjisë në Universiteti.

Yoga

e fytyrës u zhvillua së pari nga një mësues i yoga- s në Nju Jork me emrin Annelise Hagen në 2007.

Ajo që atëherë është rritur në popullaritet dhe tani është mësuar nga një numër profesionistësh që e praktikojnë dhe mbajnë trajnime pikërisht për këtë në studio të dedikuara për palestrën e fytyrës ku klientët mund të marrin mësime në praktikë./UnikPortal/