Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Vlerësoj pengesat që ke, pa i ditur ato kurrë nuk mund ti kalosh

pengesat

Mund të jetë  e lehtë që të heqim dorë nga jeta kur ndihemi të mbërthyer. Të fajësojmë pakënaqësinë tonë rreth rrethanave tona: mundësitë që kaluan nëpër majat e gishtave tona, miqtë që na tradhtuan, sipërmarrjet e biznesit që nuk ishim në gjendje tiu dilnim në krye.

Gjithmonë priremi të themi se sapo të kemi më shumë kohë, ose më shumë para, ose më shumë energji, ose shëndet më të mirë – atëherë ne do të jemi të pandalshëm.Por,sa më shpejt që të kuptojmë se si t’i tronditin kufizimet, të heqim dorë nga kufizimet, të pastrojmë të gjitha pengesat – atëherë jeta jonë do të fillojë.

Problemi, natyrisht, është se nëse nuk do të ishin për pengesat, nuk do të ishim kurrë të ditur se mund të kërcejmë.

E vërteta është, shpesh kur ne jemi më të lirë, më të disponueshëm, me mundësitë më të mëdha para nesh, ne gjithashtu priremi të ndjejmë vetën më të mbërthyer: Ne kemi qenë në fillim një faqe  e pashkruar dhe papritmas kemi bllokun e shkrimtarit; na jepet një ditë e tërë vetes dhe shpenzojmë shumicën e saj duke u përpjekur të vendosim se çfarë duhet të bëjmë, si të arrijmë suksesin në jetë, dhe si të kemi më shumë para.

A ka njeriu nevojë për  kufizime?

Në të vërtetë, shpesh edhe kufizimet tona, jo liritë tona, që na sfidojnë më shumë që të bëhemi krijues dhe të mendojmë jashtë kutisë. Janë kufizimet që na shtynë të kalojmë kufijtë e asaj që menduam më parë. Janë pengesat që na provokojnë dhe na irritojnë dhe përndryshe na intrigojnë të zgjohhemi shtrati dhe më në fund të krijojmë diçka që nuk e kishim më parë.

Nje rrugë

Nje plan

Një jetë

Është ndjenja se nuk kemi mjaftueshëm ajo që ndez dëshirën tonë për të krijuar më shumë nga ajo që na nevojitet. Është ndjenja që nuk jemi të mjaftueshëm që na detyron të ballafaqohemi me idetë tona për atë se kush jemi dhe çfarë jemi duke bërë thirrje.

Pra, çfarë do të thotë kjo për ju? Dhe çfarë do të thotë kjo për mua, për ty…?

Dhe, çfarë do të thotë kjo për të gjithë udhëtarët e lodhur në botë që janë aq të lodhur për të ecur përpara për shkak të rrethanave të caktuara?

Mos harroni nuk janë rrethanat që duhet ndryshuar!

Jemi ne ata që duhet ndryshuar.

Për  një arsye të thjeshtës sepse çdo kufizim që ndjejmë ndodhë që të jepë një ide për diçka të re.

Dhe, ky është momenti, mos e lë të të ikë…

Transformimi yt nuk ndodhë vetëm, ti e ke rolin kryesor…

Ti je fuqia, BËJ më të mirën për veten TËNDE