Highlight Kura natyrale Shëndeti

Vitex, nxitë riprodhimin, balancon hormone, parandalon abortin…

Vitex

Vitex është një bimë njihet edhe me emrin lulja e Xherikos. Është një bar i jashtëzakonshëm për të rikthyer ekuilibrin hormonal në shumë pjesë të trupit.

Ai vepron si një tonik për muskujt e mitrës, sepse ajo ndihmon shumë ne lindje dhe është quajtur bima e lindjeve për shkak të përbërjes, e cila vepron duke rritur funksionin e hormoneve progesterone në trup.

Trajton dhe parandalon cistet ose praninë e plagëve apo shenjave qe mund të ndodhen në muskujt e mitrës, madje edhe në veshjen e endometriumit, të cilat janë shkaku kryesor i sterilitetit për disa gra.

Për shkak të efektit të saj në ekuilibrin e hormoneve të trupit, përdorimi apo marja e Vitex Agnus-castus parandalon abortin e hershem në tre muajt e parë të shtatzënisë veçanërisht për gratë te cilat kane pasur abort në mënyrë të përsëritur.
Vitex është i dobishëm edhe në rastet kur keni çrregullim të ciklit menstrual, ngushtimin e mitrës, dhimbje barku, tretje jo e mirë, dhimbje gjatë ciklit menstrual, raste të përsëritura të gjakderdhjes në intervale të shpeshta në më pak se një javë, apo duke mos pasur gjakderdhje në kohën e zakonshme duke pasur vonesë te menstruacioneve , dhe rastet e vesikulacioneve dhe konglomerimit (përzierjeve) të endometriumit, dhe ne rastet e ndërprerjes se menopauzës.

Shumë herbalist evropianë dhe amerikanë e këshillojnë përdorimin e Vitex Agnus-castus për trajtimin e problemeve menstruale duke filluar nga sindromi premenstrual dhe shumë simptoma të cilat janë të shoqëruara ne fillim dhe në mes të menstruacioneve të parregullta apo në mungesë te tyre.

 

 

 

 

 

.