Highlight Lifestyle Modë & Bukuri Shëndeti

Vijat e qafës ju rrisin në moshë; Ka disa mënyra që mund t’i shmangni ato shumë thjesht

Edhe pse qafa është një pjesë e ndjeshme e trupit, mund të neglizhojmë kujdesin e saj pa e ditur. Si rezultat, mund të shfaqen rrudha dhe shenja të palosjes. Të kesh linja në qafë është normale në botën tonë moderne, por një veçori e tillë mund t’ju bëjë të dukeni pak më të vjetër. Në këtë rast, ekspertët sugjerojnë disa kura natyrale që mund t’i bëni pikërisht në shtëpi.

-Ekziston një çrregullim i ri i njohur si “qafa e teknologjisë ” Duke kaluar orë të tëra duke parë ekranet e telefonit tonë, mund të përjetojmë dhimbje shpine dhe rrudha në qafë për shkak të kësaj lëvizjeje të përsëritur.

Për të shmangur linjat e qafës, rregulloni ekranin e kompjuterit para jush dhe shikoni drejt përpara.

Ekziston një aplikacion për Android dhe iPhone që ju jep reagime të menjëhershme për qëndrimin tuaj, duke ju ndihmuar të kontrolloni pozicionin e kokës. Në këtë mënyrë, sa herë që merrni njoftime, do të keni mundësinë të luftoni rrudhat edhe më me efikasitet.

-Çdo natë rekomandohet të kryeni të njëjtën rutinë për fytyrën dhe për qafën. Hiqni tualetin nga fytyra, duke përfshirë të gjithë zonën e qafës. Përdorni një pastrues që është i përshtatshëm për llojin tuaj të lëkurës. Aplikoni një hidratues në fytyrën tuaj, duke përfshirë qafën. Kjo procedurë do të rigjenerojë lëkurën dhe do të largojë toksinat nga qafa.

Mund të eksfolojmë trupin dhe fytyrën, por shpesh harrojmë dekoltenë. Por, kjo pjesë është shumë e ndjeshme dhe kërkon vëmendje për të hequr qafe edhe qelizat e vdekura. Mos e kryeni këtë procedurë në mënyrë agresive, por shumë butësisht, në mënyrë që të mos dëmtoni lëkurën. Bëjeni këtë një ose dy herë në javë.