Highlight Modë & Bukuri

Veshje për sukses: Si rrobat ndikojnë në performancën tonë

veshje

Ajo që vishni mund të ndikojë në aftësitë tuaja të të menduarit dhe negocimit, madje edhe në nivelet e hormoneve.

Këshilla e vjetër për t’u veshur për punën që dëshironi, jo punën që keni, mund të ketë rrënjë në më shumë se thjeshtë se si të tjerët i perceptojnë.

Shumë studime tregojnë se rrobat që vishni mund të ndikojnë në performancën tuaj mendore dhe fizike. Megjithëse gjetjet e tilla rreth të ashtuquajturës njohje të mbyllur janë kryesisht nga studimet e vogla në laborator që ende nuk janë përsëritur apo hetuar në botën reale.

Një numër gjithnjë në rritje i hulumtimeve sugjerojnë se ka diçka biologjike që ndodhë kur ne vendosim një veshje të shkëlqyeshme dhe ndiheni si një person i ri.

Nëse dëshironi të jeni një person i ideve të mëdha në punë, përshtateni. Duke veshur veshje formale të biznesit juve ju rrite të menduarit abstrakt – një aspekt i rëndësishëm i krijimtarisë dhe strategjive afatgjate. Eksperimentet sugjerojnë se efekti lidhet me ndjenjat e fuqisë.

Veshjet joformale mund të dëmtojnë negociatat tuaja.

Nuk është lajm për asnjërin që gjykojmë të tjerët në bazë të rrobave të tyre. Në përgjithësi, studimet që hetojnë këto gjykime zbulojnë se njerëzit preferojnë veshjet që përputhen me pritjet.

Vajzat me ngjyrë të kuqe, pembe, djemtë e vegjël në ngjyrë blu. Një seri studimesh të publikuara në një artikull në Revistën e Kërkimeve të Konsumatorit zbuloj reagimet e vëzhguesve ndaj njerëzve me veshje të caktuara.

Në një rast, një njeri me një kat të zi dhe kravatë të kuqe u vlerësua si person me kompetenca të larta.

Prandaj duke zgjedhur veshjën më të përshtatshme ju bëni zgjedhjen e duhur.

Një zgjedhje që do të ndikojë në krijimin e një perceptimi që doni për ju. Po ashtu kjo gjë do t’ju ndihmoj të krijoni një përshtypje pozitive tek të tjerët që në herën e parë. Dhe, mbi të gjitha “Veshu për sukses”