Lifestyle

  Ushtrimet ngritin vetë-kontrollin

ushtrimet

A e dini komshiun tuaj që del për vrap cdo mëngjes? Si mund të ngritet ajo nga shtrati aq herët, të veshë këpucët e saj atletike dhe të fillojë ushtrimet me një buzëqeshje në fytyrë?

Duket sikur sa më shumë që ajo vrapon, aq më lehtë do të jetë për të të zgjohet më lehtë nga gjumi.

Vetëm duke dëshiruar që të zgjohesh herët nga gjumi sikur komshiu yt nuk do të funksionojë.

Një studim në 2016 tregoi se sa më shumë që të bëni ushtrimet, aq më shumë vetë-kontrollë do të fitoni.

Gjatë studimit 7 javor, nga pjesëmarrësit e studimit u kërkua të ecnin ose të vraponin në një ritëm pak më të lartë se zona e tyre komforte.

Studiuesit zbuluan se ata që shtynin vetën deri në limitet e tyre kishin më shumë vetë-kontrollë. Vetëm shfaqja për të bërë ushtrimet ishte një hap drejt përmirësimit.

Prandaj nëse po vuani për të gjetur motivimin për të shkuar në palestër apo për të dalë për një vrap, përgjigja mund të jetë kjo.

Thjeshtë vishni pajisjet e juaja dhe do të keni shumë më shumë motivim!