Highlight Natyrë & Turizëm

Udhëzues i nevojshëm për Spanjë

Spanjë

A keni menduar ndonjëherë të vizitoni Spanjën dhe vendet e saj mahnitëse? Shikoni këtë udhëzues që do t’iu ndihmojë të kuptoni çdo gjë rreth këtij vendi.

Vendet më të vizituara në Spanjë janë: Madrid, Seville, Toledo, Ibiza, Majorca, Valencia, Barcelona, Pamplona, Bilbao, Salamanca etj.

Mos harroni të vizitoni këto atraksione:

Ngjituni majës së Camino de Santiago,
Skijoni në Sierra Nevada,
Provojini verërat në La Rioja,
Merrni pjesë në festivalin më rrëmujë në botë ‘La Tomatina’
Vizitoni Park Guell në Barcelonë;

Specialitetet që duhet ti provoni patjetër: Tortilla Espanola (Omlet spanjoll), Paella (Oriz me lloje të ndryshme mishi apo fruta deti), Patatas Bravas (Patate të fërguara me sos domatesh) etj.

Disa nga fjalët spanjolle që mund të mësoni që tani:

Hola! – Përshëndetje;

Gracias – Faleminderit;

Adios – Ditë të mirë;