Highlight Natyrë & Turizëm

Trinidad, xhevahiri i Kubës

Trinidad

Trinidad është një ishull-shtet në  Karibienë jugorë pranë bregdetit verilindor të Venezuelës. Ky ishull bashkë me Ishullin Tobago  kanë një sipërfaqe prej 5 128 km2 në të cilët jetojnë 1,32 milion banorë të racës së zezë, Indisë, të përzierë, të bardhë e të verdhë (kinezë). Për kryeqytet kanë portën spanjolle në Trinidad dhe gjuhën angleze për gjuhë zyrtare shtetërore.

Ky ishull është  në listën e UNESCO-s. Jo të gjithë e dinë këtë, por Kuba është konsideruar si një arkipelag, ndërsa për sa i përket ishullin më të madh (pikërisht Kuba) e asistojnë shumë zinxhirë ishujsh më të vegjël. Isla de la Juventud është ishulli i dytë më i madh i arkipelagut kubae, dhe pjesë të mini-arkipelagut Canarreos. Sigurisht nuk mund të lëmë pa përmendur Playa del Este, rivierën e Havanës. Një bregdet i gjatë përbërë nga shumë plazhe të bukura (një emër mbi gjithë të tjerët: Playa Santa Maria del Mar), një pikë takimi si për turistët dhe për vendasit. Pak larg nga qyteti i vjetër, ku mund të ‘përthithni’ gjithë atmosferën e nxehtë kubane. Dhe, siç e kemi parë, bëhet fjalë për një ndjesi të përsëritur në shumë vende të ishullit nëse vendosni të kaloni pushimet tuaja verore në vendin më të nxehtë të Karaibeve.