Highlight Kura natyrale

Thuaj lamtumirë yndyrës e sheqerit të lartë në gjak!

yndyra

A keni marrë ndonjëherë rezultate të testeve të gjakut dhe jeni ndjerë të humbur me shifrat e pakuptueshme. Skenari tenton të përkeqësohet edhe më shumë kur këto shifra nuk janë brenda intervalit të dëshiruar, apo jo?

Nëse keni bërë ndonjëherë teste rutinore të gjakut, mund të keni vërejtur se ka disa shënues që mjekët përdorin për të marrë një pasqyrë më të detajuar të shëndetit tuaj.

Disa shembuj të markave shumë të zakonshme në këto teste janë kolesteroli i përgjithshëm, trigliceridet, glukoza e gjakut dhe ureja.

Ka shumë arsye që mund të çoj në numër të ngritur për shënuesit e përmendur më lart, por për çfarëdo arsye, rekomandohet që të kërkoni një mënyrë për t’i sjellë ato brenda intervalit normal.

Në këtë artikull ne do t’ju mësojmë një recetë shumë të lehtë për të bërë, që nëse konsumohet rregullisht, mund të ndihmojë në stabilizimin e niveleve të ureas, kolesterolit, glykozës, lipideve dhe triglycerides. Ajo merr vetëm dy përbërës: ujë dhe kungull.

Përveç të qenit i pasur me fibra, kungulli ka komponentët që ndihmojnë në eliminimin e kolesterolit të keq nga arteriet tona, gjë që kontribuon në parandalimin e sëmundjeve të zemrës.

Kungulli më i rekomanduar është varieteti i njohur si kungulli i qafës, i cili është më i përshtatshmi për ëmbëlsirat.

Rekomandohet të kryeni këtë trajtim për 30 ditë. Për këtë arsye, sigurohuni që blini kungull të freskët çdo 2 ose 3 ditë. Sipas autorit të kësaj recete, kungulli nuk bën të qëndroj në frigorifer. Sepse temperaturat e ulëta ndryshojnë substancat që gjenden në lëvozhgë, gjë që mund të pakësojë efektivitetin e trajtimit.

Ja si ta përgatitni:

Merr 100 gramë lëvozhga kungulli dhe hidhi ujë me temperaturë dhome.  Mos e vendosni në ujë të tepërt, por aq sa i mjafton blenderit për ti përpunuar. Mixoni përbërësit mirë derisa të kthehet në një pastë. Mos e tendosni lëngun dhe pini menjëherë. Pini këtë përzierje në mëngjes, në stomak bosh.

Thuaj lamtumirë yndyrës e sheqerit të lartë në gjak!