Highlight Shtëpi / Dekor Të tjera

Teknika të “Feng Shui” për më shumë pozitivet në jetën tuaj

teknika

A doni të sjellni lumturi, pasuri dhe mirëqenie në jetën tuaj këtë vit? Kthehuni te energjitë pozitive të Feng Shui si udhëzuesin tuaj. Arti i lashtë kinez për të jetuar në harmoni me mjedisin tuaj mund të ndihmojë në zbukurimin e shtëpisë tuaj dhe njëkohësisht të krijojë ekuilibrin dhe gëzimin.

Feng Shui ka të bëje me krijimin e një hapësire që nuk është vetëm e këndshme për syrin tuaj, por gjithashtu e kënaqshme për të gjitha shqisat tuaja, në mënyrë që shtëpia juaj të jetë plot pozitivitet dhe pasuri në jetën tuaj.

Kur aplikoni parimet e Feng Shui në shtëpinë tuaj, ju i jepni vetës rastin të përjetoni ditë më të mira, plot qetësi, dhe plot pozitivitet.

Unik Portal ju sjellë gjashtë këshilla të thjeshta në këtë drejtim:

  1. Jepi shtëpisë ngrohtësi me ngjyra të hapura

Ngjyrat  neutrale janë shumë të përdorura, por ato mund të kontribuojnë në disponim të ulët dhe nivelet e energjisë pozitive. Në veçanti kjo vërehet në vjeshtë dhe dimër, kur temperaturat janë të ulëta dhe me reshje shiu e bore. Prandaj, zgjidhni një ngjyrë që është e ngrohtë. Bie fjala nuancat e ngjyrës së gjelbër sjellin shumë jetë, vitalitet, dhe  rritje të vibracioneve të reja.

  1. Largo nga shtëpia gjërat e vjetra

Largo gjëra që krijojnë ndjenja negative për ju. Shiko nëpër shtëpinë tënde me një sy të mprehtë për atë që nuk ju shërben më. Nëse ke gjëra që nuk i ke veshur apo përdorur brenda një viti, dhuroni ato.

Kjo praktikë e rifreskimit të  shtëpisë tuaj ju ndihmon të hiqni qafe edhe kujtime jo të mira…

  1. Mbaj në shtëpi lule që simbolizojnë pozitivitet

A dëshironi që vitin e ri ta nisi me pozitivitet dhe të tërhiqni pasuri? Atëherë sillni bimë dhe një burim uji në shtëpinë tuaj. Bimët dhe burimet e ujit janë simbole që përfaqësojnë pasuri. Shëndeti juaj mund të përfitojë gjithashtu nga bimët dhe lule brenda shtëpisë. Ato e pastrojnë ajrin dhe derisa ushqeni bimët me ujë ju ushqeni veten.

  1. Vendosni mobilie për siguri

Nëse nuk ndjeni rehati në shtëpinë tuaj mund të jetë faji tek mobiliet e papërshtatshme. Feng Shui është para së gjithash për ngushëllimin dhe sigurinë”. Sigurohuni që pjesa më e madhe e mobiljeve në çdo dhomë të jetë në një pozicion ku mund të shihni derën. Nëse divani ose koka e shtratit është kundër të njëjtit mur me derën, nuk mund të shihni se kush po vjen. Kjo krijon një ndjenjë të pasigurisë.

 

  1. Përdorni vajra esenciale për të arritur lumturinë

Vajrat esenciale mund të ndihmojnë në pastrimin e energjisë negative dhe të shtoni ndjenja të lumtura në shtëpinë tuaj. Vendosni ujë të distiluar në një shishe të nxehtë, shtoni tre deri gjashtë pikat e vajit, dhe pastaj spërkatni. Nëse dikush ka qenë i sëmurë, rekomandohet një përzierje e temjanit dhe kanellës. Për të mbushur një hapësirë ​​me gëzim, përdorini vajrat esenciale të trëndafilave dhe  portokallit. Trëndafilat janë për dashurinë ndërsa portokallët për gëzimin./Unik Portal/