Highlight Të tjera

Të vërteta befasuese rreth biondinave!

Biondinat njihen për sensin e tyre argëtues dhe për të vërtetën se të gjithë kthejnë kokën për ti parë edhe njëherë. Burrat vërtetë i adhurojnë femrat flokë arta të cilat janë të mishëruara me magjepsjen.

Ani pse ka shumë batuta për biondinat dhe inteligjencën e tyre, në fund të fundit të gjithë pajtohen që ato duken të mrekullueshme.

Por, le ti kthehemi disa të vërtetave kur jemi tek zonjat bionde.

Atë që e sjellë rrëfimi i filmit “Gentlemen Prefer Blondes” mbi preferencat e meshkujve për biondinat, e ka vërtetuar edhe shkenca.

Në një studim të kryer nga “The Journal of Social Psycology”, 110 meshkuj iu treguan fotografi të grave me ngjyra të ndryshme të flokëve dhe iu kërkua që t’i vlerësonin ato për atraktivitetin, shëndetin, potencialin e takimeve dhe aftësinë prindërore. Rezultatet dëshmuan se meshkujt i shihnin gratë me flokë të lehta si më tërheqëse dhe më rinore.

Biondinat paguhen më shumë!

Përveç që janë më argëtuese, biondinat paguhen më shumë. Një studim i kryer në vitin 2010 nga Universiteti i Teknologjisë Queensland analizoj  13,000 gra të Kaukazit dhe erdhi në përfundim se gratë bionde paguhen më shumë. Ky vlerësim del nga hulumtimet e bëra edhe në revistën Forbes.

Biondinat janë më të mira në shtrat!

Seksi është një pjesë e rëndësishme e një marrëdhënieje dhe mund të ndihmojë në thellimin e lidhjes mes dy njerëzve. Ju mund të mësoni shumë për veten përmes jetës suaj seksuale dhe nëse ju eksploroni.Por a e dini se ngjyra e flokut tuaj ka një ndikim mbi jetën tuaj romantike?

Në një studim i bërë që ka përfshirë 1,500 burra i publikuar në Daily Mail, gratë me flokë bionde u vlerësuan të jenë më të mira në shtrat.  Anketa zbuloi se 36 për qind e meshkujve thanë se gratë bjonde ishin më të mira në seks. Ndërkohë, 31 për qind e meshkujve mendonin për brunet si më të mira në shtrat.

Biondët kanë IQ më të lartë

Ne të gjithë kemi dëgjuar shaka nga më të ndryshmet për bjondet. Por, shakatë mbi inteligjencën e tyre vërtetë nuk qëndrojnë.  Femrat bionde kanë shkallë më të lartë të inteligjencës se sa femrat me flokë të ngjyrave të tjera.

Biondet ndihmohen më shpesh

Në shekullin 21 feminizmi është fjala magjike. Edhe pse e duam një djalë që do të na lajë edhe këmbët tona, gratë janë plotësisht funksionale, qenie të fuqishme që definitivisht nuk kanë nevojë për askënd.  Është vërtetuar se gratë bionde ndihmohen më shpesh nga burrat se sa brunet ose zeshkanet.

 Biondet martohen me burra  më të pasur

Në një studim të kryer nga Universiteti i Queensland, hulumtuesit zbuluan se biondet martohen me burra më të pasur për 13% më shumë. Presidentja e  Shoqatës Ndërkombëtare të Biondinave , Olga Uskova, ka bërë të ditur se “Biondet kanë burra më të pasur, sepse janë më argëtuese dhe I tërheqin më shumë burrat.

 Biondet natyrale janë shumë të rralla

Po, ka shumë biondina në botë, por shumica prej tyre nuk janë natyralisht biondina. Vetm dy përqind e popullsisë në botë kanë flokë ngjyrë ari.  Kjo ngjyrë shkaktohet nga një mutacion gjenetik shumë i vogël në ADN-në tuaj, që ndryshon shkronjën A në G në det prej 3 miliardë letrave të mundshme. Ndryshimi thuhet se është përgjegjës për ato flokë të bukura, të kërkuara, që shumë prindër ndoshta ëndërrojnë që fëmijet e tyre të rriten ashtu, megjithatë shumica e këtyre fëmijëve deri në moshën 10 vjeçare bëhen me flokë ngjyrë kafeje.