Highlight Yoga

Super ushtrimi 3-minutësh për qartësi dhe fuqi të mendjes!

ushtrime

Plakja shoqërohet me shfaqjen e problemeve me kujtesën.  Statistikat tregojnë se 14% e të rinjve amerikanë në moshën 18 dhe 39 vjeç përjetojnë një rënie të funksionit të tyre të trurit. Për fat të mirë, ekziston një seri ushtrimesh të thjeshta të cilat janë të dedikuara ekskluzivisht për të rritur fuqinë dhe qartësinë e mendjes. Nëse do ti praktikoni ato vazhdimisht do të rrisni  fuqinë tuaj mendore duke balancuar të dy hemisferat e trurit dhe duke drejtuar energji në mendjen tuaj.

Unik ju sjell një përshkrim të saktë  mbi këtë sesion ushtrimesh të Yoga-s të cilat ju marrin vetëm 3 minuta kohë.
  1. Zgjohu herët dhe përballo drejtimin e duhur.

Koha më e mirë për të praktikuar Yoga të trurit është në mëngjes, prandaj zgjohu herët. Sigurohuni që jeni përballë me lindjen, pikërisht aty ku lind dielli. Njerëzit e moshuar duhet të jenë në drejtim me  veriun. Për të qenë të sigurt, merrni një busull ose shkarkoni një aplikacion busull në telefonin tuaj të mençur.

  1. Hiqni çdo bizhuteri

Sigurohuni që të hiqni të gjitha bizhuteritë tuaja, përfshirë unazat.

  1. Ngrihuni drejt

Qëndrimi është shumë i rëndësishëm në Yoga. Ngrihuni drejt me duart tuaja në anën tuaj, stabilizoni këmbët tuaja. Mbajeni mbrapa drejt gjatë gjithë seancës.

  1. Poziciononi duartë

Ngrini dorën e majtë, kaloni  pjesën e sipërme të trupit dhe vendoseni në kurrizin e djathtë. Sigurohuni që gishti i madh është në pjesën e përparme të veshit.Tani hiqe dorën e djathtë, kalojeni pjesën e sipërme të trupit dhe kapni veshin e majtë. Gjithashtu, sigurohuni që gishti juaj tregues është në pjesën e përparme të veshit. Duhet të shtypni të dy veshët njëkohësisht.

 

  1. Filloni të bëni squat

Thith frymë përmes hundës dhe ngadalë lëshohu poshtë. Nxirre frymën derisa ngritësh në këmbë. Përsëriteni stërvitjen për rreth 2-3 minuta. Mos harroni të mbani shpinën drejtë dhe gjuhën shtypeni sa më shumë në pjesën e fundme të gojës që të mos preket me qiellzën e gojës.

  1. Përsëriteni stërvitjen çdo ditë

Një nga aspektet më të rëndësishme të çdo ushtrimi është praktikimi në baza ditore. Filloni ta bëni këtë ushtrim të thjeshtë çdo ditë dhe do të vini re një ndryshim të madh në nivelin tuaj të përqendrimit brenda pak javësh. Ju do të ndjeni ndryshime të rëndësishme në aftësitë tuaja mendore brenda disa muajsh.