Highlight

Si të ulni sheqerin në gjak dhe trigliceridet me vetëm 2 përbërës?

sheqerin ne gjak

Në këtë artikull do të mësoni të bëni një recetë me kanellë dhe karafil që mund të ndihmojnë në uljen e nivelit të sheqerit në gjak dhe triglicerideve.

A e keni matur ndonjëherë nivelin e sheqerit në gjak?

Niveli i sheqerit tuaj në gjak është  shumë i rëndësishëm sepse ndihmon mjekun tuaj të diagnostikojë më lehtë sëmundjet nga të cilat mund të vuani.

Përveç sheqerit në gjakun tuaj, trigliceridet i japin energji trupit tuaj.

Çfarë do të thotë të kesh nivel të lartë të triglicerideve? Meqenëse kjo sëmundje ndikon në jetën tuaj në shumë mënyra, zhvillimi i shprehive të mira është çelësi.

Një dietë e shëndetshme dhe stërvitja e rregullt mund të ndihmojë për të mbajtur në balancë nivelet e saj. Për më tepër, ka disa përbërës natyralë që mund të ndihmojnë në rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak dhe triglicerideve.

Përbërësit të cilët ju duhen për të ulur sheqerin në gjak dhe trigliceridtet janë karafili dhe kanella.

Nëse doni të reduktoni nivelet e sheqerit në gjak dhe trigliceridet, apo edhe t’i përdorni ato si një formë e parandalimit, duhet të provoni karafilin, kanellën dhe ujin.

përbërësit

4 shkopinj kanellë,

60 gram karafil dhe

1 litër ujë.

 

Udhëzime

Kombinoj të gjithë përbërësit në një enë dhe ruajeni në frigorifer për 4 deri në 5 ditë. Pas kalimit të kohës së rekomanduar, shtypni përzierjen. Është e rekomanduar që të pini një filxhan në ditë.

Kontrolloni diabetin me këta 2 përbërës.