Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Si të shkruani një fjalim të përkryer?

fjalim

Për profesionistët në industrinë e medias, të shkruarit e një prezantimi të mirë është thelbësore në punën e tyre. Mund të jetë një yll i filmit, një njeri i famshëm popullor, një politikan apo një figurë publike, hartimi i një fjalimi me shkrim nuk është vetëm vendimtar për personalitetin e oratorit, por edhe për karrierën tuaj.

Por, hartimi i fjalimit të përsosur është një detyrë e vështirë, dhe disa profesionistë  vazhdimisht punojnë për të mprehur aftësitë e tyre. A po përjetoni probleme në kompozimin e diskursit tuaj dhe meditoni se ku mund të merrni ndihmë për të hartuar fjalimin tuaj?

Sigurisht mundësitë për të kërkuar ndihmë janë të shumëta, por vlerësoni edhe këshillat e Unik Portal.

Një nga mënyrat më të mira për të bërë një fjalim të rëndësishëm është nisja e tij me një pyetje. . Ju mund të kapni vëmendjen e njerëzve duke paraqitur disa informacione për atë që nuk dinë ose nuk kanë përgjigje. Një pyetje do të lejojë audiencën tuaj të mendojë dhe të bëhet pjesë e saj, në vend që thjeshtë të qëndrojë si spektatorë. Kjo do t’i bëjë ata të ndjehen të veçantë, dhe ata do të lidhen me temën tuaj.

Së dyti, përdor humorin. Tregimi i një shakaje të mirë do të thyejë akullin, veçanërisht në shansin që ju të jeni duke qëndruar para një turme të panjohur. Ju mund të bëni shaka për veten tuaj, rrethanat, lodhjen, ose subjektin e fjalimit tuaj. Bëni çfarëdo që nuk duhet të irritoni askënd dhe të përpiqeni të mbeteni po aq politikisht ashtu siç pritet në rrethana normale.

Së treti, mbani fjalorin tuaj të lartë dhe përdorni fjalët që janë të fuqishme. Çdo fjalë që folësi ka ndërmend të përdorë në fjalimin  e vet , duhet të shqyrtohet tërësisht. Në rast se përdorni fjalë të paqarta, audienca juaj mund të gjykojë gabimisht mesazhin tuaj dhe ju do të shikoheni si një folës i pasigurt. Së fundi, gjithçka që krijoni, provoni ta thoni me bindje të plotë, që të fitoni besimin e audiences tuaj.