Familja Highlight

Si të rritni një fëmijë të lumtur?

fëmijë të lumtur

Ka shumë këshilla për të rritur një fëmijë të mençur dhe të suksesshëm, por a keni dëgjuar këshilla për të rritur një fëmijë të lumtur?

Shikoni disa nga këshillat që duhen lexuar për të rritur një fëmijë sa më të lumtur.

1. Dëgjo kur ata të flasin. Është shumë me rëndësi të dëgjoni e të kuptoni fëmijën tuaj se çfarë kanë në mendjen e tyre.

2. Lejo që ata ti shprehin mendimet e tyre.

3. Përmend arritjet me komplimente dhe nxjerr në pah forcën e tyre.

4. Mëso fëmijët tuaj që ti kushtojnë rëndësi ndjenjave të personave të tjerë. Mëso ata që të gjithë njerëzit janë të rëndësishëm.

5. Hani të paktën një vakt si një familje, qoftë ajo mëngjes apo drekë. Është shumë me rëndësi që fëmija juaj të ndjejë ngrohtësinë familjare.

6. Tregoni lumturinë tuaj si prind. Nëse ju nuk shfaqni lumturinë tuaj në familje, atëherë mos pritni që fëmijët tuaj të kuptojnë thelbin e lumturisë, dhe si ta shprehin atë.