Highlight Të tjera

Si të punosh më shpejtë?

si të punosh më shpejt

Produktiviteti në punë për shumicën nga ne varet prej një sërë faktorësh. Nëse duam të punojmë më shpejtë atëherë duhet të ndjekim disa rregulla të thjeshta:

1. Mos ndalo. Nëse ndaleni për më shumë se 30 sekonda atëherë ju do të koncentroheni diku tjetër kështu duke bërë që puna juaj të shtyhet për më vonë. Pra mos ndaloni për më shumë se 30 sekonda.

2. Mos rishiko asgjë 15 minutat e parë. Kështu ju do të humbni një pjesë të kohës suaj, kur mund të riktheheni aty në fund të punës suaj.

3. Puno draftin e parë për 15 minuta, edhe nëse nuk keni arritur të shprehni idetë më të mira tuajat, së paku do të keni diçka produktive në duart e juaja.

4. Shkruaj email të shkurta, me 140 karaktere, për mos ti humbur kuptimin e asaj që keni dashur të thoni.

4. Dëgjo muzikë. Një muzikë në sfond mund t’iu shtyjë të jeni më produktiv dhe mund t’ju motivojë që të përfundoni punë më shpejtë.

5. Mbajeni tavolinën e punës të pastër. Do t’iu ndihmojë të keni mendime më të kthjellëta.

6. Mbani dritat e ndezura, është vërtetuar që produktiviteti në punë shtohet nga një hapësirë e ndriçuar.