Highlight

Si të preni qepën pa ju lotuar sytë?

qepë

A ju lotojnë sytë sa herë preni qepë? Kjo vërtetë është tunduese.  Shpesh herë ndoshta edhe keni hequr dorë nga të shtuarit në recetat tuaja qepën vetëm për faktin që ju kanë bërë me lot, derisa i keni qëruar dhe grirë!
Por, për shumë receta, qepa është e pazëvendësueshme dhe ju duhet ta shtoni atë gjithësi.

Qepa është ndër perimet më të popullarizuara në Botë për shkak të aromës dhe vetive ushqyese.

Por, ato na bëjnë me lot derisa i prejmë! A e dini pse?

Sepse, qepët absorbojnë squfur kur prehen. Substancat që lirohen  reagojnë dhe prodhojnë gaz që i bën sytë tanë të lotojnë kur vijnë në kontakt më to.

Megjithatë, ju nuk keni nevojë të shmangni këtë përbërës të shijshëm vetëm për shkak se është e vështirë për të prerë.

Disa njerëz rekomandojnë prerjen dhe qërimin e qepëve në ujë, për të shmangur lotët. Problemi i vetëm është se kur ta bëjmë këtë, humbet shija e qepëve.

Këto substanca që reagojnë dhe na bëjnë të qarë ruhen në llambën e qepës, pjesës “me flokë”.

Pra, nëse hiqni bishtin e qepëve ju nuk do të lotoni derisa grini ato.

Ja se si ta bëni këtë:

Vendi qepë me rrënjë të përballet me lart.

Pasi të bëhet kjo, futni thikën pothuajse gjysmën e rrugës në qepë, afër bulbit.

Drejtoni thikën rreth llambës. Prerja duhet të bëhet në mënyrë që, kur të hiqni llambën, del në një formë trekëndore.

Në mënyrë që të mos e humbni llambën, mund ta vendosni në blender.

Hiqni dhe shkurtoni çdo gjë që keni mbetur dhe vazhdoni duke ndjekur recetën tuaj.

Tani që ju keni mësuar se si, ju kurrë nuk do të duhet të qaj përsëri ndërsa prerë qepë