Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Si të planifikojmë të ardhmen dhe  të kënaqemi me të tashmen?

jetë moderne

Për ata prej nesh që jetojnë me jetën “tipike” moderne, planifikimi i të ardhmës  dhe shijimi i të tashmes duket të jetë përjetësisht në konflikt me njëri-tjetrin. Është një sfidë e vërtetë mënyra se si i zgjidhim përgjegjësitë tona në jetë, planifikimi i së ardhmës dhe vënia e prioriteteve, por në të njëjtën kohë të jetuarit kënaqshëm  në të tashmën.

Mësoni nga e kaluara,jetoni në të tashmen, planifiko  të ardhmen.

– Audrey Farrell

Dy “fushat” kryesore të jetës sonë të cilat e krijojnë fuqishëm dhe shëndetshëm të ardhmën tonë janë:

Përgjegjësitë: puna juaj, biznesi, partneri, familja, fëmijët, etj.

Aspiratat: ëndrrat dhe qëllimet tuaja.

Dhe ka dy pika të rëndësishme në lidhje me të ardhmen për sa i përket përgjegjësive dhe aspiratave tuaja:

Të dyja përgjithësisht çojnë në brengosje për të ardhmen.

Të dyja janë aktivitete shumë të dobishme, në një pikë.

Pra, duhet të mendojmë për të ardhmen, ose të paktën është e dobishme deri në një masë. Megjithatë kjo sjell shumë shqetësim. Por, si mundet njeriu të mendojë për të ardhmen dhe të kënaqet në të tashmen.

Gjithmonë e kemi ndjenjën e pasigurisë për të ardhmen dhe kjo sigurisht që nuk na bën të ndjehemi mirë. Pavarësisht sa mirë jemi, vet ideja e shkëputjes nga mendimet për të ardhmen mund të na bëjë të ndihemi sikur gjithçka po rrënohet mbi koken tonë.

Natyrisht, planifikimi dhe përgatitja janë sfiduese, sepse bëhet fjalë për të ardhmën tonë. Por ekziston një ndryshim mes i artë midis planifikimit dhe menaxhimit të përgjegjësive tona.

Realiteti është, këto çështje të menaxhimit të përgjegjësive, si dhe vendosja dhe analizimi i qëllimeve realisht duhet të marrin vetëm një pjesë të vogël të kohës sonë. Por ne ciklin e të njëjtëve çështje në mënyrë të përsëritur se ajo që përfundon ndodhë që ne kalojmë gjithë ditën tonë duke menduar dhe duke planfikuar shpesh herë edhe gjëra të pakapshme.

Nëse organizoni përgjegjësitë dhe qëllimet tuaja në mënyrë të pastër dhe të drejtpërdrejtë dhe qëndroni në krye të tyre me një sistem efektiv për përcjelljen e detyrave të lidhura me ato qëllime dhe përgjegjësi – edhe nëse është vetëm për disa minuta çdo ditë – ju jepni vetes aftësi për të bërë shumë më shumë së që po bëni aktualisht.

UniK Portal ju sjellë 4 hapa për të planifikuar të ardhmen në mënyrë që të jetoni plotësisht edhe të tashmen.

Një nga gjërat më të rëndësishme është të shkruani gjërat dhe të vendosni përkujtues. Ne shpesh ciklojmë gjërat nëpërmjet mendjes sonë, sepse mendojmë se do t’i humbim apo harrojmë.

Pjesën më e madhe e kohës, ne i drejtojmë gjërat përmes kokës në mënyrë të përsëritur, sepse ne nuk duam të bllokojmë diçka (ne nuk jemi të sigurt për veten). Zgjidhja për këtë është të marrësh një vendim, të rrish me të, dhe më pas t’i japësh vetes leje për ta modifikuar atë më vonë, në varësi të asaj që ndodhë, por duke qëndruar në fillim me vendimin tënd fillestar.

Ndiqni këto hapa për të krijuar një sistem të automatizuar për të mbajtur gjurmët e gjithçkaje në mënyrë që të mund të dilni nga e ardhmja dhe të jetoni më shumë në të tashmen:

Bëni pjesë tuajën një përkujtues. Ky është një hap me të vërtetë i rëndësishëm për shkak se janë përkujtues që ju lejojnë të vendosni gjërat poshtë dhe të mos ndjeheni aq shumë sa ju duhet t’i ricikloni ato përmes kokës në mënyrë të përsëritur.

Vendosni çdo gjë në një calendar. Pra,vendosni datat, qëllimet, përgjegjësitë dhe planet e rëndësishme në një kalendar. Ky është një hap me të vërtetë i rëndësishëm sepse është ky kalendar që me të vërtetë vepron si pikë qendrore për të gjithë planifikimin tuaj të ardhshëm. Të gjitha dosjet, qëllimet e mëdha dhe të vogla, dhe përkujtuesit duhet të jenë të lidhura me këtë listë.

Sigurisht, çfarëdo që duhet të bëni për planet ose qëllimet e ardhshme, bëni ato sa më shpejt që të jetë e mundu, nisni që tani. Mos prisni deri në minutën e fundit, apo edhe më vonë, të bëni atë që mund të bëni sot. Vini re se kur ju vendosni qëllimët tuaja, ekziston një formë e rezistencës mendore që ju bën të mos veproni. Kjo është një kohë e mirë për t’u bërë të vetëdijshëm për çdo model të krijimit të arsyetimit dhe zvarritjes.

Edhe nëse mendja juaj është ende e mbushur gjysmën e ditës me shqetësime për të ardhmen, me një përpjekje të vogël do të keni krijuar një ndryshim të rëndësishëm në gjendjen tuaj mendore në baza ditore. Dhe kjo do t’ju bëjë më të lumtur dhe më pa stres.

Dhe me kalimin e kohës ju mund ta vazhdoni këtë përpjekje, të përmirësoni aftësinë tuaj për të para-planifikuar dhe për të qëndruar të organizuar dhe për të fituar më shumë liri për të jetuar në mënyrë paqësore në të tashmen.

Gjithçka që duhet është gatishmëria për të filluar. Filloni të bëni ndryshime të vogla sot që ju lejojnë të shqetësoheni më pak për të ardhmen në mënyrë që të jetoni më plotësisht në të tashmen./UnikPortal/