Highlight Receta

Si të përgatitni sallatë perfekte?

Sallata

Sallatat jo vetëm që janë shumë të shëndetshme por ato edhe janë të lehta për tu përgaditur dhe pothuajse janë shoqëruese të mira të shumë ushqimeve. Shikoni se si duhet krijuar sallata perfekte për çdo rast.

Së pari duhet të zgjidhni bazën. Ajo mund të jetë një ndër këto:

Sallatë e gjelbër,
Lakër,
Spinaq etj.

Shtoni një përbërës më të fortë si p.sh:

Karrota,
Tranguj,
Fara,
Mollë,

Shtoni një përbërës më të butë:

Djath,
Domate,
Ullinj,
Oriz,
Avokado,

Shtoni një përbërës që nuk e ka pritur askush:

Humus,
Fruta të tharë,
Barishtë,
Gjizë,

Shtoni proteina:

Fasule,
Vezë,
Tuna,
Mish pule,
Mish vici,

Shtoni një salcë:
Mustardë;
Uthull;
Pesto etj. /Unik Portal/