Familja Highlight Shëndeti Ushqehu shëndetshëm

  Si të ngritni imunitetin e fëmijës suaj?

imunitetin


Të jesh prind nuk është e lehtë. Kur fëmijët kanë imunitet të dobët atëherë ju duhet të bëni më të mirën për t’ua ngritur atë në mënyrë që të mos sëmurën. Më poshtë mund të gjeni disa këshilla shumë të vlefshme për t’ua ngritur imunitetin fëmijëve tuaj.

1. Ndaloni përdorimin e tepërt të sheqerit, pasi që ndikon në sistemin imuntitar duke e dobësuar atë.

2. Ushtroni me fëmijët tuaj, kjo do t’iu ndihmojë atyre për të forcuar mushkëritë dhe për të pastruar sistemin limfatik.

3. Përdorni probiotik, bakteriet e shëndetshme të cilat ndihmojnë për të larguar bakteriet e dëmshme nga sistemi imunitar.

4. Përdoreni vitaminën D, e cila është shumë e nevojshme për të luftuar virusët.

5. Fëmijët tuaj duhet të flenë herët, dhe të bëjnë së paku 8 orë gjumë cdo natë.

6. Jepni fëmijëve të pinë më shumë ujë, e më pak lëngje të pashëndetshme e plot sheqer./UnikPortal/