Highlight Të tjera

Si të mbash fjalim para të tjerëve?

fjalim

Do të vijë një moment në jetë për të gjithë ku ne duhet të ngrihemi përpara një grupi dhe të kryejmë – nëse është një dolli në një martesë, një njoftim në një takim të prindërve, një prezantim para kolegëve, një prezantim për klientët ose një fjalim në një konferencë.

Shikoni disa nga këshillat që duhet ndjekur nëse jeni fillestar apo nuk ju ka rënë të shfaqeni para një audience.

1. Fokusohuni në audiencë; Shihni ata, dëgjoni ata, kujdesuni për ta, si pjesë të kësaj..

  1. Kuptojeni se ku jeni; Çfarë vendi, cili qytet?
  2. Mos harroni se performanca juaj është vetëm një aspekt i përvojës së audiencës, i cili gjithashtu është i ngjyrosur nga njerëzit me të cilët ata janë, çfarë tjetër do të bëjnë me ditën e tyre, etj.
  3. Menaxhoni frikën e skenës duke menduar për përvojën e të tjerëve, në vend të shqetësimit tuaj.
  4. Qëndroni fleksibël, qëndroni të përgjegjshëm ndaj publikut dhe çfarëdo që të ndodhë.
  5. Qetësia është thelbësore për vendosjen e kontrollit; jini të gatshëm të jeni të qetë.
  6. Nëse jeni të tensionuar, audienca juaj do të jetë e tensionuar.
  7.  Drejtoni vëmendjen tuaj te njerëzit në pjesët më të largëta të dhomës, pastaj gradualisht të ecni përpara.
  8. Prano duartrokitjet. Mos përdorni “faleminderit” si sinjal se performanca juaj ka mbaruar. Përkundrazi, në fund mund të bësh një përkulje të lehtë për të sinjalizuar fundin, atëherë nëse ata duartrokasin, falenderojini.