Highlight Të tjera

Si të bësh miq të ri?

miq të ri

Filozofët e lashtë dhe shkencëtarët pajtohen: lidhjet e forta shoqërore janë çelësi i lumturisë. Ju keni nevojë për marrëdhënie shoqërore të ngushta, afatgjata; ju duhet të jeni në gjendje t’i besoni të tjerëve; ju duhet të përkisni diku; ju duhet të merrni dhe jepni mbështetje. Studimet tregojnë se nëse keni pesë ose më shumë miq me të cilët të diskutoni një çështje të rëndësishme, ju jeni shumë më shumë gjasa të përshkruani veten si “shumë të lumtur”.

Shikoni disa nga strategjitë për të bërë miq të ri, nëse kjo punë ju duket paksa e vështirë.

1. Bashkohu në një grup;

Duke qenë pjesë e një grupi natyror ku keni interesa të përbashkëta dhe të mbledhur së bashku automatikisht, është mënyra më e lehtë për të bërë miq: fillimi i një pune të re, marrja e një klase tëre, lëvizja në një lagje të re të gjitha janë mundësi të mëdha për t’u bashkuar me një grup. Nëse këto situata nuk janë një opsion, përpiquni të gjeni një grup tjetër për t’u bashkuar. Për shembull merrni një qen. Ose ndjek një hobi më seriozisht. Një avantazh i shtuar për të bërë miq përmes një grupi është se ju mund të forconi miqësitë tuaja me disa njerëz në të njëjtën kohë – shumë e dobishme nëse nuk keni shumë kohë të lirë.

2. Thoni gjëra të këndshme për njerëzit e tjerë;

Është një lloj sjelljeje; gjithashtu, studimet tregojnë se për shkak të fenomenit psikologjik të transferimit spontan të tipareve, njerëzit pa dashje transferojnë tek ju tiparet që ju i përshkruani njerëzve të tjerë. Pra, nëse i tregoni dikujt se X personi është arrogant, pa vetëdije, ai person e lidh këtë cilësi me ju. Nga ana tjetër, nëse thoni që X personi është qesharak, do të lidhet me atë cilësi.

3. Bëni një përpjekje për të buzëqeshur;

Surprizë e madhe, studimet tregojnë se sasia e kohës që buzëqesh gjatë një bisede ka një efekt të drejtpërdrejtë në atë se sa miqësorë ju jeni perceptuar të jeni.

4. Bëni miq me miqtë e miqve;

“Mbyllja triadike” është termi për faktin që njerëzit priren të miqësohen me miqtë e miqve të tyre. Pra miqtë e miqve është një vend i shkëlqyer për të filluar nëse përpiqeni të zgjeroni rrethin tuaj.